فرشید شکرخدایی با تاکید بر لزوم پرهیز بانک مرکزی از دخالت در قیمتگذاری بازار ارز تجاری، توافق عرضهکننده و متقاضی ارز در این بازار را زمینهساز شفافیت این حوزه و تکنرخی شدن ارز دانست.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اقدام بانک مرکزی و مرکز مبادله در راهاندازی بازار ارز تجاری، گفت: بازار ارز توافقی با شفافیت در عرضه و تقاضا رانتها را حذف میکند؛ البته در بانک مرکزی نباید در قیمتگذاری این بازار دخالت کند.
به گزارش ایران آنلاین، فرشید شکرخدایی در خصوص ایجاد بازار ارز توافقی افزود: فعالیت مستمر این بازار نهتنها موجب شفافیت در عرضه و تقاضای ارز کشور خواهد شد، بلکه به تکنرخی شدن ارز نیز کمک میکند.
او اظهار کرد: چند نرخی بودن ارز مشکلاتی را برای صادرکننده و واردکننده ایجاد کرده بود که این بازار به حذف چند نرخی بودن ارز منجر میشود.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه نرخ ارز در بلندمدت کاهشی میشود، گفت: درنهایت این بازار ارز توافقی است که نرخ ارز را تعیین میکند و در این بازار هراندازه عرضه ارز بیشتر شود به همان مقدار نیز نرخ ارز کاهشی خواهد شد.
او تأکید کرد: اگر رقمهای درشت ارز صادراتی حاصل از فولاد و پتروشیمیها نیز در بازار مبادلهای وارد شود بهطورقطع نرخ ارز کاهشی خواهد شد.
شکرخدایی تصریح کرد: هرچند در کوتاهمدت، تکنرخی شدن باعث افزایش برخی از اقلام وارداتی میشود؛ اما بدون شک در بلندمدت با حجم مبادلات در بازار ارز توافقی شاهد کاهش نرخ ارز خواهیم شد که همراهی بانک مرکزی و مرکز مبادله ضروری است.
مطابق اعلام بانک مرکزی از تاریخ ۲۶ آذرماه ۱۴۰۳ با اجرایی شدن کامل سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران بهعنوان یک بازار شفاف، منسجم و سازمانیافته، همه معاملات توافقی بین واردکنندگان و صادرکنندگانی که پیشازاین تحت عنوان روش واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر صورت میگرفت، در این بازار انجام خواهد شد.
کشف قیمت در این بازار را مبتنی بر عرضه و تقاضاست و طبق اعلام بانک مرکزی، تمام شعب ارزی شبکه بانکی به سامانه ارز تجاری متصل میشوند و ادغام سایر بازارهای ارزی در مرکز مبادله نیز با عملیاتی شدن سامانه معاملاتی بازار ارز تجاری محقق میشود.
منبع: اتاق ایران آنلاین