729496 - ایران برای نخستین بار در شورای جهانی صنایع‌دستی عضو حقوقی دارد/ فعال کردن اولین هاب صنایع‌دستی در اوراسیا با محوریت قزاقستان

ایران برای نخستین بار در شورای جهانی صنایع‌دستی عضو حقوقی دارد/ فعال کردن اولین هاب صنایع‌دستی در اوراسیا با محوریت قزاقستان

عضو حقوقی شورای جهانی صنایع‌دستی با بیان اینکه ایران برای اولین بار فرصت این عضویت را به‌عنوان یک نهاد ملی دریافت کرده است، این مهم را گامی موثر در راستای تجاری‌سازی و صادرات صنایع‌دستی ایران دانست.

دنیای برند؛ نفیسه عروجی مدیرعامل انجمن ارزش آفرینان و عضو حقوقی شورای جهانی صنایع‌دستی در گفت‌وگو با خبرنگار میراث‌آریا بیان کرد: در آخرین سفری که حدود یک ماه قبل به حوزه اوراسیا داشتیم موفق به اخذ عضویت حقوقی شورای جهانی صنایع‌دستی شدیم و این اتفاق که برای نخستین بار برای بخش خصوصی به‌عنوان یک نهاد ملی صورت گرفته، حائز اهمیت است.

او با اشاره به عضویت وزات میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در شورای جهانی صنایع‌دستی که در گذشته انجام شده است، افزود: این دومین عضویت ایران در شورای جهانی صنایع‌دستی است، قبلا وزارتخانه به‌عنوان نهاد دولتی عضو شورا بود و زیرساخت لازم را برای عضویت بخش خصوصی فراهم کرد.

ظرفیتی برای شبکه‌سازی، فعال کردن انجمن‌ها و بنگاه‌های پایدار صنایع دستی

عروجی درباره تفاوت کارکردهای این دو عضویت بیان کرد: ورود دولت به بخش بین‌الملل راحت است، اما دولت برای ورود به مسائل اقتصادی و فعالیت‌های مربوط به تجاری‌سازی محدودیت دارد.

عضو اتاق بازرگانی اصفهان و هیات رئیسه انجمن صادرکنندگان صنایع‌دستی، تصریح کرد: اتاق بازرگانی به عنوان بزرگترین تشکل اقتصادی با رویکرد شبکه‌سازی و تسهیل در تجارت بین‌الملل اقدام به تاسیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع‌دستی کرد تا این انجمن به‌عنوان بخشی از اتاق و نهاد خصوصی برای شبکه‌سازی و ایجاد زیرساخت‌های لازم کنار فعالان و هنرمندان صنایع‌دستی قرار گیرد.

نیازسنجی و تولید محصولات متناسب با نیاز هر کشور

او به ظرفیت اتاق بازرگانی برای شبکه‌سازی و فعال کردن انجمن‌های صنایع‌دستی در استان‌های سراسر کشور اشاره کرد و افزود: هدف‌گذاری‌مان این است با محوریت اتاق بازرگانی اصفهان که حامی صنایع‌دستی است، صنایع‌دستی اقصی نقاط ایران را تجاری‌سازی و محصولاتی متناسب با نیاز هر کشور را تولید کنیم و به بنگاه‌های پایدار برسیم.

عروجی با اشاره به فعال کردن اولین هاب صنایع‌دستی در اوراسیا، ادامه داد: عضویت حقوقی فرصتی را برای گفت‌وگوی رو در رو و طرح مطالبه با رایزن‌ها و کنسول‌گری‌ها به‌عنوان یک نهاد ایجاد کرد تا بخش اقتصادی و خصوصی با سرمایه‌ خودش وارد حوزه صنایع‌دستی شود.

او به اشتراکات و پیوستگی فرهنگی ایران با کشورهای اوراسیا اشاره کرد و افزود: المان‌ها و نمادهای کشورهای قزاقستان و تاجیکستان براساس مطالعات جامعه‌شناسی رایزن فرهنگی شناسایی شده‌اند که محصولاتی مطابق با نیاز و قدرت خرید این کشورها و با برند فرد تولید شود.

مدیرعامل و موسس مرکز شتاب ارزش آفرینان با بیان اینکه با توجه به موقعیت جغرافیایی و زیرساخت‌های دولت در قزاقستان این کشور به‌عنوان هاب اوراسیا انتخاب شده است، تصریح کرد: مذاکرات و توافقات اولیه انجام شده است که برای منطقه اوراسیا یک نمایشگاه و فروشگاه دائمی در قزاقستان برپا شود. برای شناسایی و ورود به بازارهای اوراسیا نیز محصولات را از طریق قزاقستان وارد می‌کنیم.

عروجی در ارتباط با حوزه اروپا، امریکا و کانادا و استرالیا نیز به انجام برخی مذاکرات و رایزنی‌ها اشاره و بیان کرد: ما باید بدانیم مردم هر کشور تا چه میزان قدرت خرید دارند که بدون فکر کردن یک محصول را خریداری کنند. مثلا در کشورهای اروراسیا تا ۲۰-۳۰ دلار بدون فکر خرید می‌کنند، ۵۰ دلار کمی فکر می‌کنند و محصول بین ۵۰ تا ۱۰۰ دلار را هر کسی نمی‌خرد. توجه به بهای محصولات تمام شده و مطالعه روی المان‌ها، رنگ‌ها، سلیقه را در مطالعاتمان مد نظر قرار داده‌ایم و ده کشور را از لحاظ خرید و ارتباطات فرهنگی‌سیاسی در اولویت قرار دادیم .

تجلیل از کارآفرینان صنایع‌دستی در کنار هنرمندان

او با بیان اینکه با معاونت صنایع‌دستی دو اتفاق مهم را رقم زده‌ایم، ادامه داد: پیشنهاد دادیم هر ساله ۲۰ خرداد در کنار تجلیل از هنرمندان صنایع‌دستی از کارآفرینان صنایع‌خلاق نیز تقدیر شود. مصوبه اولین آیین تجلیل از کارآفرینان در اتاق بازرگانی گرفته شده است و در حال نگارش آیین‌نامه هستیم.

مدیرعامل و موسس مرکز شتاب ارزش آفرینان با اشاره به اهمیت ورود ادبیات کارآفرینی در حوزه صنایع دستی تصریح کرد: ما زنجیره ارزشمان را درست تعریف نکرده‌ایم، هر کاری انجام شده بر اساس سلیقه بوده نه اصول و نیاز بازار که این رویکرد باید اصلاح شود.

عروجی ادامه داد: همچنین معاونت صنایع‌دستی بسترسازی کرد که با همکاری و مطالعه انجمن ارزش‌آفرینان پایدار جهان‌نما دو رشته مدیریت کسب‌وکار صنایع‌دستی  و بازرگانی صنایع‌دستی با همکاری مرکز آموزشی علمی کاربردی ایران سپهر تدوین و وارد دانشگاه‌های علمی و کاربردی شود.

او در پایان با تاکید بر اینکه اتصال دولت و بخش خصوصی باید از جنس تسهیلگری باشد نه مداخله گری، افزود: اگر این رویکرد در تمام بخش‌ها اتفاق بیفتد قطعا در تمام وجوه، اقتصاد کشور می‌تواند در مسیر پایداری حرکت کند و این اتفاق که برای صنایع‌دستی ایران برای اولین بار رخ داد نتیجه چنین رویکردی در دولت بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *