63286382 660x330 - انعقاد قرارداد انتقال تکنولوژی برای ۵ محصول/جذب ۱۲۰۰ فناور در فاز دوم مرکز توسعه بیوتکنولوژی

انعقاد قرارداد انتقال تکنولوژی برای ۵ محصول/جذب ۱۲۰۰ فناور در فاز دوم مرکز توسعه بیوتکنولوژی

رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری از انعقاد ۵ قرارداد انتقال تکنولوژی و تولید صنعتی محصولات بیوتک خبر داد.

دکتر جواد محمدی در گفت‌وگو با پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، یکی از اولویت‌ها و رویکردهای پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک را تجاری‌سازی محصولات این حوزه و همکاری با بخش‌های صنعتی دانست و افزود: این اولویت‌ها با ایجاد مرکز توسعه بیوتکنولوژی و پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان اجرایی شد. فاز اول توسعه مرکز توسعه بیوتکنولوژی اجرایی شده و فاز دوم آن شروع شده و به زودی شاهد افتتاح آن خواهیم بود.

وی، افتتاح فاز دوم مرکز توسعه بیوتکنولوژی این پژوهشگاه را تابستان سال آینده دانست و اظهار کرد: در فاز اول راه‌اندازی این مرکز و پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان، حدود ۷۰۰ نفر مشغول به فعالیت شدند و با راه‌اندازی فاز دوم این مرکز بین هزار تا ۱۲۰۰ نفر در شرکت‌های دانش‌بنیان شاغل خواهند شد.

محمدی ادامه داد: ما در فراخوان‌هایی که در این زمینه منتشر کردیم، به محققان خاطر نشان کردیم که در زمینه تولید محصولات و یا توسعه خدماتی فعالیت کنند که مورد نیاز صنعت و جامعه باشد.

رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری خاطر نشان کرد: در این راستا در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری ۵ قرارداد را با شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان منعقد کردیم که یکی از آنها تولید «پودر استخوانی برای ترمیم استخوان» با یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان بوده است.

وی عناوین سایر قراردادها را به این شرح اعلام کرد:

* قرارداد تولید « سومو پروتئاز» (SUMO Protease)
* قرارداد تولید کیت آنالیز شکنندگی اسپرم با هدف کاهش ناباروری
* قرارداد تولید کلزا
* قرارداد تولید بذر چغندرقند

محمدی اضافه کرد: در قرارداد بذر چغندرقند بذری تولید می‌شود که به لحاظ ژنتیکی به گونه‌ای تغییر یافته است که مقاوم به ویروس رایزومانیا است. این ویروس بیش از ۳۰ درصد از محصولات مزارع چغندرقندر را از بین می‌برد و با این همکاری، تولید و تجاری‌سازی این بذر را پیگیری می‌شود.

به گفته وی، تولید بذر چغندرقند مقاوم به ویروس رایزومانیا می‌تواند به توسعه کمی و کیفیت این محصول منجر شود.

رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک با اشاره به جزئیات قرارداد کلزا، توضیح داد: در این همکاری قرار است کلزایی به تولید برسد که در عین نیاز کم به آب، محصول بیشتری تولید می‌شود و در نهایت تولید بیشتر روغن را در پی دارد. کاهش مصرف سم و کود از دیگر ویژگی‌های کلزای تولید شده است.

محمدی با بیان اینکه این قراردادها روز گذشته به امضاء رسید، افزود: در هفته‌های جاری قراردادهای همکاری فناوری بیشتر به امضا می‌رسد.

وی در پاسخ به این سؤال که نمونه اولیه موضوعات این قراردادها به تولید رسیده است یا خیر، ادامه داد: در این قراردادها انتقال و فروش تکنولوژی صورت گرفته، به این صورت که دانش فنی این محصولات در پژوهشگاه به تولید رسیده و با این قراردادها، شرکت‌های همکار، تولید انبوه و صنعتی این محصولات را پیگیری می‌کنند.

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *