مدیرکل دفتر اکتشافات فلزی، غیرفلزی و کانیهای صنعتی سازمان زمینشناسی، گفت:
با انجام مطالعات پیجویی و اکتشافات عمومی، ۷ محدوده مستعد در استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی و استان یزد در سال آینده جهت برآورد ذخیره و صدور گواهی کشف، تحت مطالعات اکتشافات عمقی و تفصیلی قرار خواهد گرفت.
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، بهزاد محمدی با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر شرح خدمات اکتشافات تفصیلی با حفر بیش از ۱۵۰۰۰ متر گمانه اکتشافی برای این محدودهها تدوین شده و بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد ریال برای آن تامین اعتبار صورت گرفته است. عملیات اکتشافی در این محدودهها، بهصورت پیمانی و امانی و با بهرهگیری از تخصص کارشناسان داخل سازمان صورت خواهد گرفت.
به گفته محمدی، پتانسیل معدنی در این محدودهها شامل مس، طلا و سرب و روی و آهن است. ضمنا در سال جاری نیز اکتشافات تکمیلی دو محدوده مس و طلا در استانهای آذربایجان شرقی و غربی که در حال انجام است، به اتمام میرسد و گواهی کشف آن صادر خواهد شد.
به نقل از روابط عمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، وی افزود: با توجه به ظرفیت معدنی قابل توجه ایران، متاسفانه هنوز بسیاری از سیستمهای کانیسازی و معادن بزرگ آن ناشناخته مانده و کشف نشدهاند. برای نمونه تخمین زده میشود ذخایر مس ایران حدود ۳۰ میلیارد تن باشد که تاکنون فقط حدود ۱۵ میلیارد تن آن شناسایی شده است. انجام اکتشافات سیستماتیک در قالب طرح تحول استانی و شناسایی و کشف ذخایر قابل توجه معدنی در این استانها به خوبی مؤید این مطلب است.
مدیرکل دفتر اکتشافات فلزی، غیرفلزی و کانیهای صنعتی سازمان زمینشناسی، کمبود نیروی انسانی متخصص، ابزار و تکنولوژی و سرمایهگذاری اندک در بخش معدنی کشور را از عواملی عنوان کرد که باعث شده محدودههای معدنی کشور کمتر شناخته شده باشند که امید است با اجرای طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی و تامین اعتبارات لازم، تحولی شگرف در شناسایی ذخایر معدنی و اکتشافات مواد معدنی حاصل شود.
پایان