عضو هیات انتخاب بخش ایده هشتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان گفت: بهترین کمک المپیاد به نوجوانان علاقمند فیلمسازی آموزش مهارتمحور بود، نوجوانان باید بیاموزند که چگونه ایدههای خام خود را پرورش دهند، چگونه زاویه دید مناسب را پیدا کرده و قصه خود را بپرورانند.
فاطمه میرمحمد صادقی با اشاره به تنوع بالای آثار ارسالی به این دوره از المپیاد فیلمسازی به خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ گفت: در دوره هشتم المپیاد نوجوانان سعی کرده بودند با توجه به تجربیات بصری و ذهنیای که از فیلم و فیلمسازی دارند، به ایدههایی بپردازند که قابلیت موضوع برای ساخت فیلم را داشته باشد. اما در بیشتر ایدههای ارسالی، ضعف در قصهپردازی، پیرنگ، زاویه دید و ساختار داستان دیده میشد.
وی افزود: طبیعتا بسیاری از ایدهها از سطح کلیشههای روزمره فراتر نمیرفت. اما برخی از ایدهها، از ذهنهای خلاق و قابلی تراوش شده بود که با آموزشدیدن و کسب مهارت، میتوانند نقش موثری در فردای سینمای ایران داشته باشند.
این پژوهشگر و فعال عرصه هنر با تأکید بر اینکه، بهترین کمک المپیاد به نوجوانان علاقمند فیلمسازی، آموزش مهارتمحور بود، بیان داشت: نوجوانان باید بیاموزند که چگونه ایدههای خام خود را پرورش دهند، چگونه زاویه دید مناسب را پیدا کنند و چگونه قصه خود را بپرورانند.
وی ادامه داد: با توجه به تسهیل تولیدمحتوا در سالهای اخیر و توسعه تکنولوژی در زمینه تولید محتواهای ویدیویی و به نوعی سینمایی، نوجوانان میتوانند با هزینههای اندک، آرزوهایی را که زمانی دور از دسترس بهنظر میرسید، تحقق بخشند.
میرمحمد صادقی آینده سینمای ایران را در گرو پرورش نسل خلاق هنرمند، خوشفکر و ماهر و در جستوجوی آموختن و کسب تجربه دانست و تصریح کرد: به نظرم المپیاد فیلمسازی، باید بتواند طیف وسیعتری از ایدهها و صاحبان ایدهها را در بر بگیرد و با برپایی کارگاههای آموزشی و پیشنشستهای تخصصی، مشتاقان فیلمسازی را به نوعی همراه کند که نتیجهی ایدههایشان، پختهتر و موثرتر باشد و تعداد بیشتری هم توسط مسئولان مربوطه المپیاد برگزیده شوند و آموزشهای تخصصی لازم را دریافت نمایند.
وی قراردادن استعدادهای نوجوانان را در چارچوبهای خاص غلط دانست و عنوان کرد: این ما هستیم که باید تا حد زیادی خودمان را با نیازهای نسل جدید تطبیق بدهیم، دنیایشان را بفهمیم، تواناییهایشان را به رسمیت بشناسیم و آنان را به آرامی و با رأفت و مهربانی، با ارزشهای الهی و انسانی آشنا کنیم، تا بتوانند زاویه دید مناسب خود را پیدا کنند و آثاری درخور توجه و واجد ارزشهای هنری بیافرینند.
عضو هیات انتخاب هشتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان توجه به ایدههای اجتماعی را از الویتهای موضوعی نوجوانان شرکت کننده در المپیاد دانست و اظهار کرد: آثار با موضوعات اجتماعی همچون فقر، آسیبهای اجتماعی، عدالت، تبعیض، اختلاف طبقاتی، فراوانی قابل توجهی در میان ایدههای ارسالی داشت که همین امر نشان از توجه و حساسیت نوجوانان به ارزشهایی همچون عدالت و انصاف در جامعه دارد و نشان میدهد بیش از آن چیزی که فکر میکنیم و به نظر میرسد، نوجوانان دغدغههای اجتماعی دارند.
انتهای پیام/