131 455 660x315 - المپیاد آموزش هنر؛ برندی نوظهور برای هنر ایران

المپیاد آموزش هنر؛ برندی نوظهور برای هنر ایران

با برگزاری نخستین المپیاد ملی آموزش هنر، شاهد تولد یک رویداد هنری مهم و تأثیرگذار در ایران هستیم. این المپیاد با هدف شناسایی و پرورش استعدادهای هنری، به زودی به یکی از برندهای مهم در حوزه هنر تبدیل خواهد شد.

دنیای برند به نقل از ایرنا، آیین پایانی نخستین المپیاد ملی آموزش هنر با حضور محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسین اسماعیلی دبیرکل المپیاد آموزش هنر و مدیر دفتر آموزش وزارت فرهنگ، محمود امانی دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، مدیران کل استان‌ها، اساتید هنر، داوران المپیاد و گروه های شرکت کننده در المپیاد بیست و نهم شهریور ماه در دهکده نشاط برگزار شد.

در ابتدای مراسم پس از قرائت قرآن کریم توسط مسعود گرجی قاری قرآن و سرود ملی، پیام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد.

از حمایت از هنرمندان نخبه برگزیده تا درخواست ردیف بودجه مشخص

محمدحسین اسماعیلی دبیر کل المپیاد ملی آموزش هنری با ابراز خرسندی از برپایی این دغدغه چند ساله اش گفت: قطعا برگزاری هر رویدادی در ابتدا نقاط ضعفی هم دارد و امیدواریم این ریل گذاری و حرکتی که آغاز شده با قوت و قدرت ادامه یابد و حتما در دولت چهاردهم با رویکردهایی که وجود دارد اتفاقات مثبتی را بتوانیم دراین عرصه رقم بزنیم.

وی در ادامه گفت: چه خرم هنری است که از اندیشه های زلال این سرزمین اهورایی سرچشمه می گیرد و هنری که دستان پرمهر این فرزندان آب و خاک میپرورد باشد که خداوند پشت و پناه این هنرآفرینان باشد. المپیادها جایگاه استعدادها است و این المپیاد در سال اول مفتخر است محلی برای بروز استعدادها و دیده شدنشان در آینده درخشان ایران عزیز باشد. از اوایل سال گذشته پیگیری های دفتر معاونت هنری برای رقم زدن این رویداد آغاز شد تااینکه دغدغه ای چند ساله به نتیجه رسید و پوستر فراخوان در بهمن سال گذشته رونمایی و سپس فراخوان به استان ها ارسال شد.

 

اسماعیلی اظهار داشت: تمایز این المپیاد با سایر رویدادهای هنری قابل توجه است، هویت بخشی آموزشگاهی و هنرستانی به شرکت کنندگان رویداد، هویت تیمی و گروهی شرکت کنندگان، گستردگی رشته های هنری شامل هنرهای تجسمی، نمایشی، موسیقی، خوشنویسی، پویانمایی و سینما و معرفی تیم های قهرمان و اعطای جام به آموزشگاه و هنرستان از مهتمرین این تمایزها است. المپیاد آموزش هنر لیگ قهرمانی و مسابقات تیمی آموزش هنر است که برای نخستین بار با فرایند ویژه برگزار میشود که در سه سطح آموزشگاه ها و هنرستان ها گروه ها رقابت میکنند و هر آموزشگاه و هنرستان تیم منتخب خود را به استان معرفی میکند و در این دوره بیش از دو هزار تیم به مرحله استانی معرفی شدند که یک آمار بسیار ارزشمند برای دوره اول است.

وی یادآور شد: این تیم ها در استان ها در رشته های مختلف در دو بخش آموزشگاهی و هنرستانی رقابت کردند که از اردیبهشت تا پایان مرداد در استان ها این رویداد برپا شد و نشاط زیادی داشت، پس از برگزاری مرحله استانی، مرحله ملی برگزار شد که دراین دوره هفتصد تیم به مرحله ملی رسید که در هفت گروه با حضور اساتید برجسته داوری شدند و ازاین میان ۴۱ تیم به عنوان برگزیدگان رویداد انتخاب شدند که از بیست و هفت تا بیست و نهم در این مجموعه در خدمتشان بودیم که امروز برگزیدگان و شایستگان تقدیر آنها معرفی خواهند شد.

 

اسماعیلی توضیح داد: اولین دوره المپیاد هنر به هنرستان هنرهای زیبای دانشگاه تهران وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزشگاه های هنری اختصاص داشت. در نظر است در سال ها و دوره های بعد انشالا سایر مراکز هنری و حتی دانشگاه ها هم به این رویداد ملحق شوند و در چشم انداز درازمدت درنظر است تا این رویداد بین المللی شود و پایان این المپیاد آغازی برای طی کردن راهی روشن برای حمایت ازاین استعدادهای هنری شود.

وی در پایان گفت: حمایت ها شامل این موارد است: تیم های قهرمان هر رشته با هماهنگی دبیرخانه های جشنواره های فجر در این جشنواره ها حضور خواهند داشت، با بنیاد ملی نخبگان برا ی حمایت از برگزیدگان مذاکراتی صورت گرفته است، برگزاری مسترکلاس ها و کلاس های آموزش مستمر برای برگزیدگان این رویداد درنظر گرفته شده است و در پایان از همه عوامل المپیاد در طول یک سال و اندی گذشته همراه ما بودند، مدیران آموزشگاه ها و مدیران کل استان ها، معاونین هنری و سینما، دبیران استانی، خبرگزاری ها، وزارت کشور و …دبیر رویداد نسرین آقابابایی و.. تشکر کنم. در پایان درخواست داریم این رویداد درردیف برنامه ای معاونت هنری قرار گیرد و بودجه مشخص داشته باشد تا این مسیر بالنده با قوت ادامه یابد.

 

در ادامه مراسم تقدیر از برگزیدگان با حضور محمود سالاری، محمدحسین اسماعیلی، اردشیر صالح پور انجام شد:

رتبه های برتر کنکور هنر در آزمون امسال
– رتبه برتر کنکور هنر از هنرستان هنرهای زیبای مشهد ، بیتا ترابی
_ رتبه هفت کنکور هنر از هنرستان هنرهای زیبای اصفهان، غزل هنری

دبیران استانی فعال در المپیاد
_ دبیر فعال المپیاد استان آذربایجان شرقی، علی محرمی
_دبیر فعال المپیاد استان خراسان رضوی، جلیل سروری
_دبیر فعال المپیاد استان اصفهان، رضا دهقانی
_دبیر فعال المپیاد استان البرز، مونا فرش چی
_دبیر اجرایی المپیاد ملی آموزش هنر، نسرین آقابابایی

رونمایی از دو ثبت عنوان و برند آموزشگاهی

در ادامه رونمایی از ثبت عنوان و برند آموزشگاه های آزاد هنری به نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مرکز مالکیت معنوی ثبت املاک و اسناد کشور که برای نخستین بار این اتفاق افتاده و دوم رونمایی از سامانه نظارت و ارزشیابی آموزشگاه های آزاد هنری با حضور مدیران و مسئولان حاضر در مراسم صورت گرفت.

دنیا ما را با فرهنگ و هنر فرهیخته مان می شناسد

سپس محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت تریبون قرار گرفت و در صحبت هایی با تشکر از همه مدیرانی که برای این مراسم زحمت کشیدند، گفت: ما در طول تاریخ نه به ابزارهای صنعتی و نظامی در دنیا شناخته شدیم که هرچند همه اینها لازم است اما بهرحال دنیا ما را به تاریخ فرهنگ و هنر می شناسد بنابراین مزیت ایران و ایرانی همین هنر ، فرهنگ و فرهیختگی است.

وی در ادامه افزود: ایام میلاد سرسلسله آل عشق پیامبر رحمت(ص) است که ایشان فرمود علم جز با این پنج مورد حاصل نمی شود، نخست سوال، دوم اشتغال، سوم به خدمت کردن به بزرگان و اساتید، چهارم تذکیه و تطهیر ذهن و کار و پنجم کار با عشق و معرفت
سالاری خطاب به دانش آموزان المپیادی اظهار داشت:اگر شما که آمدید و میخواهید به هنر والا و ماندگار برسید و فقط به تکنیک فکر کنید، در بهترین حالت یک تکنسین عالم هنر هستید اما اگر آن را ممزوج با عشق و معرفت کردید، این هنر ناب می شود.

سالاری گفت: کسی مثل استاد حسن خط می نویسد و کسی دیگر هم مثل او می نویسد اما همه میگویند خط استاد حسن شیرین است، در هنرمندان هم همه تکنسین هستند اما چه کسی با دل مخاطب بازی میکند؟ آن کس ماندگار می شود. همه این صحبت های من فقط در راستای یادآوری بود و شما اینها را تکرار بدانید اما به ذهن بسپارید و آویزه دیده و گوشتان کنید. از همه دستاندارکاران این سفره تشکر میکنم و از همه شما که سر این خوان نشستید و المپیاد را به شور و هیجان رساندید، نیز تشکر میکنم به خصوص اساتیدی که قبول زحمت داوری و برپایی کارگاه کردند، بازهم تشکر میکنم . امیدوارم صحت، عافیت و عاقبت بخیری قرین وجود همه شما شود.

در ادامه گروه موسیقی آموزشگاه تبریز قطعات سلام استاد حسن کسایی، زنگوله و تصنیف ایران خورشیدی تابان دارد از ساخته های استاد حسین علیزاده و سروده الف سپهر را اجرا کرد.

در ادامه مدیران و مسوولان حاضر در مراسم جام قهرمانی برگزیدگان را بدین شرح اعطا کردند:

تیم های شایسته تقدیر المپیاد ملی آموزش هنر

موسیقی ایرانی

– هنرستان هنرهای زیبای دختران بوشهر به مدیریت مریم سعیدی
-هنرستان موسیقی پسران تهران به مدیریت علیرضا ایلچی
-آموزشگاه آزاد رودکی ـ تبریز به مدیریت قادر رودکیان و آموزشگاه آزاد لیلی و مجنون ـ اصفهان به مدیریت احمد ایروانی

موسیقی جهانی

_ هنرستان موسیقی دختران تهران به مدیریت پریسا زهتابیان
– هنرستان هنرهای پسران تهران به مدیریت علیرضا ایلچی
-آموزشگاه آزاد مدبری ـ شیراز به مدیریت حیدر مدبری
– آموزشگاه آزاد گلهای جاویدان ـ کرمان به مدیریت پویا بنی اسدی

نمایش

-هنرستان هنرهای زیبای پسران شیراز به مدیریت سجاد شکری
-هنرستان هنرهای زیبای بجنور به مدیریت راحله باباپور
-آموزشگاه آزاد اکتورال ـ اردبیل به مدیریت غریب منوچهری
– آموزشگاه آزاد چیتره ـ سمنان به مدیریت محمدجواد بشارت

نقاشی

– هنرستان هنرهای زیبای پسران اصفهان به مدیریت محمدحسین محمدی فشارکی
-هنرستان هنرهای زیبای دختران اصفهان به مدیریت فاطمه رئوفی منش
– آموزشگاه آزاد نعیمی ثانی ـ مشهد به مدیریت نسرین نعیمی ثانی
– آموزشگاه آزاد پیو ـ کردستان به مدیریت بهمن نصرتی
– گرافیک، هنرستان هنرهای زیبای پسران کرج به مدیریت سجاد فروغی، هنرستان هنرهای زیبای دختران بجنورد به مدیریت راحله باباپور، هیئت داورا در بخش آموزشگاه های آزاد هنری در رشته گرافیک انتخابی نداشت
– پویانمایی ، هنرستان هنرهای زیبای دختران تهران به مدیریت فاطمه نیکخواه، هنرستان هنرهای زیبای پسران زنجان به مدیریت کریم رفاهی
– سینما، هنرستان هنرهای زیبای پسران اصفهان به مدیرتی محمدحسین محمدی فشارکی و هنرستان هنرهای زیبای پسران بم به مدیرتی محمد افشارمنش
– خوشنویس نستعلیق ، آموزشگاه آزاد آتوسا عمید ـ کرمان به مدیریت مرتضی عمید
– خوشنویسی شکسته نستعلیق ، آموزشگاه آزاد خیزران ـ سیستان و بلوچستان به مدیریت حسین رضایی ، آموزشگاه آزاد فرزبود ـ تبریز به مدیریت محمدعلی فرزبود
– طراحی ، آموزشگاه آزاد پویا ـ تبریز به مدیریت محمدرضا اقتدارزاده ملکی ، آموزشگا > گروه فرهنگی ایرنا: ه آزاد رنسانس ـ تهران به مدیریت زینب یزدانی نیا

جام قهرمانی المپیاد ملی

موسیقی ایرانی

-هنرستان هنرهای زیبای پسران مشهد به مدیریت امیرحسین معینی فیض ابادی
-آموزشگاه آزاد سرایش ـ مشهد به مدیریت احمد شهیدی فر
– موسیقی جهانی ، هنرستان هنرهای زیبای پسران کرج به مدیریت سجاد فروغی
– آموزشگاه آزاد تونال ـ تبریز به مدیریت پرویز برزگر شیخ رجب

نمایش

-هنرستان هنرهای زیبای دختران کرج به مدیریت صبری جلیلیان
– آموزشگاه آزاد بازیگر ـ اصفهان به مدیریت احسان جانمی

نقاشی

– هنرستان هنرهای زیبای میرک تبریز به مدیریت مهرداد ولی پور
-آموزشگاه آزاد بامداد یاسوج به مدیریت مجتبی ملایی

گرافیک

-هنرستان هنرهای دختران اصفهان به مدیریت فاطمه رئوفی منش
– هیئت داوران در بخش آموزشگاه های آزاد هنری در رشته گرافیک انتخابی نداشت

پویانمایی

-هنرستان هنرهای زیبای دخران سنندج به مدیریت نسرین امینی

سینما

-آموزشگاه هنرهای زیبای پسران اراک به مدیریت علیرضا علیدوست

خوشنویسی نستعلیق

-آموزشگاه آزاد کرمانی ـ بریز به مدیریت حسن تقی زاده کرمانی
– شکسته نستعلیق ، هیئت داوران در بخش آموزشگاه های آزاد هنری در رشته نستعلیق انتخابی نداشت

طراحی

-آموزشگاه آزاد صور خیال ـ کرج به مدیریت عصمت بلایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *