فناوران یک شرکت دانشبنیان موفق به طراحی و ساخت دستگاه قابل حمل مؤثر در تسریع روند التیام زخم پای دیابتی با بهبود گردش خون در محل ضایعه و با مکانیزم تحریک الکتریکی شدند.
جلال ردادی، رئیس هیأت مدیره این شرکت دانشبنیان در گفتوگو با پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، ضمن اعلام این خبر درباره مکانیزم عملکرد این دستگاه الکتریکی توضیح داد: این سیستم بهبود گردش خون، دستگاه الکتریکی قابل حملی است که جهت تحریک الکتریکی عضلانی و استفاده در منزل توسط خود فرد، طراحی شده است.
وی با بیان اینکه این دستگاه تحریک الکتریکی واحدی را از طریق ۴ پد متصل به پوست به گروهی از عضلات زیرین منتقل میکند، افزود: این محرک الکتریکی منحصر بهفرد در یک موج پریستالتیک از امتداد عضلات دیستال تا پروگزیمال ادامه پیدا میکند و سبب فشردگی رگها و بهبود گردش خون و در نتیجه افزایش آن(جریان خون) در مناطق پروگزیمال و دیستال میشود که دیاکسید خون را حذف و خون را اکسیژندار میکند.
رئیس هیأت مدیره این شرکت دانشبنیان با تأکید بر اینکه کارکرد دیگر این دستگاه الکتریکی بهبود خونرسانی به سایر اندامها(غیر از زخم پای دیابتی) است، ادامه داد: با این مکانیزم خون غنیشده از اکسیژن به اندامها بازمیگردد و جریان خون را در بیماران مبتلا به افت جریان خون در شریانها و وریدها و مناطق آتروفیک(بافتهای ماهیچهای تحلیل رفته)، پارستزیا (مور مور و گِز گِز شدن اندام) افزایش میدهد.
ردادی با بیان اینکه این دستگاه سه مُد کاری بر اساس مشکلات شریانی، وریدی و نوروپاتی محیطی دارد که پس از تشخیص مشکل بیمار توسط پزشک متخصص، فرد به استفاده از دستگاه برای کمک به تسریع درمان اقدام میکند، خاطرنشان کرد: این دستگاه یک دستگاه کمک درمانی است و در کنار سایر اقدامات درمانی باید روزانه استفاده شود تا روند بهبود بیمار تسریع بخشیده شود.
وی افزود: بهعنوان مثال در زخم پای دیابتی استفاده از دستگاه ما سبب میشود روند بهبود زخم به نصف زمان عادی کاهش یابد و استفاده از این دستگاه به افزایش جریان خون(پرفیوژن) در محل زخم منجر میشود و بهبود زخم را تسریع میبخشد.
رئیس هیأت مدیره این شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با اشاره به شمار محدود این دستگاه در دنیا با مکانیزم عملکردی تحریک الکتریکی، تصریح کرد: اغلب دستگاههای بهبوددهنده گردش خون مکانیزمی مکانیکی دارند، به این نحو که دستگاه از طریق بستن یک کاف دور ساق پا اقدام به پر و خالی کردن آن کاف میکند و از این طریق، گردش خون بهبود مییابد.
ردادی با بیان اینکه در حالحاضر تنها یک دستگاه آمریکایی در بازار تجهیزات پزشکی با مکانیزم تحریک الکتریکی در بهبود گردش خون در پا کمک میکند، گفت: دستگاه تولید ما همه ویژگیها و مشخصات آن دستگاه را دارد و با یک تکنولوژی ارزانقیمت، همه ویژگیهای دستگاه را پیادهسازی کرده است. همچنین دستگاه بهعلت استفاده از پدهای جدا شدنی از کابل، از نظر هزینه تمام شده برای بیمار در زمان تعویض لوازم مصرفی برتری دارد.
قیمت دستگاه ایرانساخت یک چهارم نمونه خارجی آن است
وی، درباره مقایسه قیمتی هم گفت: قیمت دستگاه ساخت ما یک چهارم نمونه خارجی آن است. همچنین از نظر خدمات پس از فروش و تأمین لوازم مصرفی، دستگاه ما برتری کامل را دارد و شرکت قادر است همه اقلام مورد نیاز برای این دستگاه را تهیه و تأمین کند.
رئیس هیأت مدیره این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه دستگاه ما بهعلت ماهیت آن نیاز به استفاده طولانی مدت توسط بیمار دارد، افزود: باتری دستگاه یکی از اقلامی است که در گذر زمان دچار آسیب میشود، شرکت با در نظر گرفتن این بحث و هزینه زیاد تعویض باتری، طراحی محصول را بهنحوی قرار داده که بتواند با باتری کتابی کار کند. برای این منظور جریان مصرفی برای ایجاد ولتاژ تحریک بهنحو مناسبی مدیریت میشود.
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، دیابت یکی از بیماریهای مهم غیرواگیر در کشور است که طبق اعلام دفتر بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۱ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال به آن مبتلا هستند.
زخم پای دیابتی یکی از عوارض شناخته شده این بیماری است که طبق اعلام پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم، تقریباً از هر ۴ نفر یک نفر به این عارضه مبتلا میشود.
بحث درمان کمهزینه و با حداقل عوارض جانبی بیمار در صنعت تجهیزات پزشکی اهمیت فراوانی دارد. در این طرح هم چندین هدف از جمله درمان از راه دور بیمار و کم کردن نیاز بیمار به حضور در محیط کلینیکی، کاهش هزینههای سیستم درمان از طریق تسریع در روند بهبود زخم، تسکین و درمان دردهای ناشی از پای دیابتی و عوارض جانبی ناشی از آن (گِزگِز پا، بیخوابی و …) و کاستن هزینههای ناشی از مراجعه بیمار به صنعت بیمه دنبال شده است.
پایان