برندهای دیجیتال در مسیر استقلال: گوگل پلی بوکس الگویی برای دور زدن کمیسیون اپل

اقدام هوشمندانه برند گوگل: خریدهای مستقیم کتاب در iOS بدون باج‌دهی به اپل

پس از سال‌ها محدودیت در فروش مستقیم محتوا، برند گوگل موفق شده با استفاده از “مجوز پیوند حساب خارجی” کاربران اپلیکیشن Google Play Books در iOS را به وب‌سایت خود هدایت کند؛ اقدامی که می‌تواند الگویی برای سایر ناشران دیجیتال باشد.

به گزارش دنیای برند، گوگل اجازه یافته تا کتاب‌های الکترونیکی و صوتی خود را مستقیماً از طریق اپلیکیشن iOS خود، Google Play Books، به مشتریان بفروشد. در حالی که اپلیکیشن‌های iOS امروزه می‌توانند دسترسی به محتوای خریداری شده در جای دیگر را فراهم کنند، مانند کتاب‌های الکترونیکی خریداری شده از طریق وب‌سایت، توسعه‌دهندگان باید برای هدایت کاربران اپلیکیشن iOS خود به وب‌سایت شرکت برای انجام خرید، درخواست استثنای خاصی را ارائه دهند.

طبق یک پست کوتاه در وبلاگ گوگل، کاربران اکنون می‌توانند روی دکمه جدید “دریافت کتاب” در اپلیکیشن iOS گوگل پلی بوکس کلیک کنند که آنها را به وب‌سایت گوگل پلی برای تکمیل خرید کتاب الکترونیکی یا صوتی هدایت می‌کند. از آنجا، کاربران می‌توانند لیست کتاب‌های اخیراً باز شده خود را مشاهده کرده و با استفاده از حساب کاربری گوگل و اطلاعات پرداخت ذخیره شده، خرید خود را تکمیل کنند.

با پردازش تراکنش روی وب‌سایت خود، گوگل می‌تواند از پرداخت کمیسیون به اپل (معمولاً ۳۰٪) برای خریدهای درون‌برنامه‌ای محتوای دیجیتال اجتناب کند.

علاوه بر این، کاربران اپلیکیشن iOS می‌توانند کتاب‌های خود را با یک گروه خانوادگی از کتابخانه خانوادگی گوگل پلی به اشتراک بگذارند، صرف نظر از اینکه عضو خانواده از iOS، اندروید یا وب به عنوان دستگاه مطالعه یا گوش دادن استفاده می‌کند.

برای ایجاد این تغییر، به نظر می‌رسد گوگل برای استثنایی به نام “مجوز پیوند حساب خارجی” درخواست داده است که در اصل در نتیجه توافق اپل با نهاد نظارتی ژاپن، کمیسیون تجارت منصفانه ژاپن (JFTC) در سال ۲۰۲۲ معرفی شد.

این قانون بر “اپلیکیشن‌های خواننده” تمرکز دارد — یعنی اپلیکیشن‌هایی که اساساً برای ارائه دسترسی به نوعی محتوای دیجیتال طراحی شده‌اند، مانند مجلات، کتاب‌ها، صوت، موسیقی یا ویدیو. برای استفاده از این مجوز، توسعه‌دهندگان باید تأییدیه اضافی از اپل درخواست کنند و سپس از قوانین دیگر درباره نحوه نمایش وب‌سایت هنگام کلیک بر روی پیوند خارجی، نحوه قالب‌بندی پیوند، نحوه ارجاع به آن در کد اپلیکیشن و موارد دیگر پیروی کنند. همچنین مشخص می‌کند که کاربران پس از کلیک روی پیوند خارجی، باید یک اعلان تمام‌صفحه ببینند که به آنها هشدار می‌دهد دیگر با اپل معامله نمی‌کنند.

نتفلیکس از جمله اولین شرکت‌هایی بود که در سال ۲۰۲۲ با فراهم کردن امکان ثبت‌نام برای اشتراک از طریق وب‌سایت خود، این قانون جدید را پذیرفت.

گوگل توضیح نداده است که چرا تنها اکنون تصمیم به ارائه خریدهای مستقیم گرفته است، اما ممکن است منتظر نتایج دعوای حقوقی بین سازنده Fortnite، یعنی Epic Games، و اپل بوده باشد.

این پرونده در نهایت مشخص کرد که اپل انحصارگر نیست، اما تأیید کرد که اپل باید به توسعه‌دهندگان اپلیکیشن اجازه دهد در صورت تمایل به وب‌سایت‌های خود پیوند دهند. دیوان عالی کشور در ژانویه ۲۰۲۴ از رسیدگی به درخواست تجدیدنظر خودداری کرد، و حکم اصلی از دادگاه‌های پایین‌تر به قوت خود باقی ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *