رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشمش همدان میگوید: صادرات محصولات کشاورزی علاوه بر متغیرهای خارجی، بهشدت تحت تأثیر سیاستهای داخلی است و برای تقویت این صادرات باید ضمن ثبات نرخ ارز، تعهد ارزی آن نیز حذف شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با تأکید بر اینکه توسعه صادرات محصولات کشاورزی تحت تأثیر عواملی همچون تعهدات ارزی و نرخ ارز است، گفت: ازآنجاییکه صادرات به معنای خروج کالا از قلمرو سیاسی کشور است لذا تمامی متغیرهای آنسوی مرزها بر فرآیند صادرات تأثیرگذار است بهعلاوه اینکه تصمیماتی که در حوزه ستاد و ملی در اقتصاد کشور گرفته میشود نیز بر صادرات مؤثر است.
منوچهر رضایی در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین، افزود: کشمش یکی از اقلام مهم صادرات غیرنفتی است و از تصمیماتی که در این حوزه گرفته میشود تحت تأثیر قرار میگیرد. در حقیقت تصمیمات حوزه ملی در راستای دو مؤلفه حذف تعهد ارزی برای محصولات کشاورزی و ثبات نسبی برای نرخ ارز در یک دوره منطقی که قابلیت برنامهریزی را برای فعالان اقتصادی بهویژه صادرکنندگان فراهم کند، در حوزه صادرات محصولات کشاورزی بسیار مهم است.
او با اشاره به تعامل خوب فعالان اقتصادی و دستگاههای متولی استان همدان تصریح کرد: تاکنون همکاری خوبی بین فعالان اقتصادی حوزه کشاورزی و دستگاههای استان وجود داشته است ولی تصمیمات در حوزه سیاستگذاری باید گرفته شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با بیان اینکه باید تمهیداتی در بخش باغبانی و واحدهای فرآوری اندیشیده شود، افزود: اصلاح وضعیت انبارداری با استفاده از صندوقهای چوبی و یا پلاستیکی خشک بهجای کیسههای پلاستیکی معمولی که موجب خروج ترکیبات مغذی کشمش و کپکزدگی این محصول میشود و همچنین قطع ارتباط محصول با زمین بجای پهن کردن محصول روی زمین میتواند موجب ارتقا کیفیت و درنتیجه افزایش صادرات کشمش گردد.
رضایی ضمن تأکید بر اینکه صادرات محصولات بخش کشاورزی باید از شمول تعهد ارزی مستثنا شوند، یادآور شد: برای حفظ بخش کشاورزی و پیشگیری از آسیب جدی به این بخش تعهد ارزی برای محصولات کشاورزی باید حذف شود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشمش همدان ادامه داد: خوشبختانه با تفاهمی که بین باغداران و واحدهای فرآوری در بحث صادرات انجام شد؛ علیرغم تمامی مشکلات موجود در عرصه صادرات که هیچیک نیز ارتباطی با بخش کشاورزی ندارند اما منطق خوبی را پذیرفتند و در سه ماه گذشته بار بهاندازه کافی، درست و در یک چارچوب منطقی فرآوری شده و وارد پروسه صادرات شد.
او با اشاره به تولید دو برابری محصول کشمش نسبت به میانگین تولید این محصول اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی شهر ملایر در سال گذشته خوشبختانه تولید این محصول نسبت به سال گذشته افزایش ۵ برابری داشته است.
منبع: اتاق ایران آنلاین