پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا/اصفهان معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در «آیین اعطای جایزه ملی فناوری نکست» گفت: دانشگاه، آشیانهای است که فناوری از آن استخراج میشود. آزمایشگاهها و نشنال لبها و نیز شرکتهای توسعه یافته از جمله سه کنام یا آشیانه مهم هستند که فناوری میتواند در بستر آن رشد میکند.
«آیین اعطای جایزه ملی فناوری نکست»، شامگاه ۲ اسفندماه ۱۴۰۲، در سه حوزه «هوش مصنوعی، رباتیک و صنعت ۴»، اتصال پذیری، ارتباطات و میکروالکترونیک» و «زیست فناوری و زیست مهندسی» در هتل عباسی اصفهان برگزار شد. در این رویداد ملی، روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان یکی از پرافتخارترین مجموعههای علمی و فناوری کشور است، اظهار کرد: اصفهان برای ما خانه امید است و بهعنوان دومین استان پیشران در حوزه فناوری، اکنون میزبان این رویداد شده است.
وی ادامه داد: اگر امروز شرکتهای دانش بنیان کار میکنند، آنها ثمره زحماتی را میدهند که بذر آن بیست سال پیش کاشته شده است. معاونین و وزرای قبلی علوم، تحقیقات و فناوری از جمله آقای دکتر ستاری، خانم دکتر سلطان خوان و آقای واعظ زاده و نیز وزرای قبلی، بیست سال زحمت کشیدند تا فناوریهای امروز به دست آمده است.
دهقانی فیروزآبادی یکی از آسیبهای این حوزه را یادآور شد و در این باره تصریح کرد: بعضا ممکن است گرما و حلاوتی در پیرامون اقتصاد شرکتهای دانش بنیان موفق که به محصول رسیدهاند شکل بگیرد که این امر میتواند اهمیت توسعه فناوری و فکر کردن به محصول بعدی را به حاشیه ببرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به پارادایم فکری معاونت علوم اشاره کرد و ادامه داد: ما در معاونت علمی با یک پارادایم فکری طراحی شده حرکت میکنیم. در تمام دنیا فناوری در سه آشیانه رشد میکند. یک آشیانه، دانشگاه است؛ آشیانهای که فناوری از آن استخراج میشود. همچنین برنامههایی که بنیاد علم در نظر دارد یا برنامههایی که معاونت علمی با دانشگاهها پیش میبرد، ابزار توسعه فناوری در کنام دانشگاهها هستند.
وی ادامه داد: کنام دیگر، آزمایشگاهها و نشنال لبها (national lab) در دنیا و مراکز ملی فناوری هستند که در برنامه هفتم توسعه شش مورد از آنها مصوب شده است.
دهقانی فیروزآبادی افزود: ما نیاز داریم که مراکز بزرگ فاخر با زیرساختهای عظیم داشته باشیم که محل آفرینش و تولید فناوری باشد. این برنامه دوم معاونت علمی است که امیدوار هستیم تا دو سال آینده چهار مرکز آفرینش و فناوری در کشور ایجاد شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در پایان یادآور شد: در این باره، از همه مهمتر شرکتهای توسعه یافته هستند. ما معتقد هستیم که فناوری در هیچ کجا آشیانهای بهتر از شرکتهای فناور پیشرو ندارد و تمام شرکتهایی که در رویداد نکست شرکت کردهاند، شرکتهای تراز فناور دانش بنیان هستند.
پایان