فراخوان چهارمین جشنواره فجر صنایعدستی و هنرهای سنتی که از سوی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با مشارکت انجمن هنرمندان سفالگر (بخش ویژه) برگزار میشود، منتشر شد.
پایگاه خبری دنیای برند، در مقدمه این فراخوان آمده است: «جشنواره فجر صنایعدستی و هنرهای سنتی مجال تجلی جلوه درهمتنیده فرهنگ و پیشه و بستری است برای بهنمایش درآمدن نگاه هنرمندانه و مهارت افرادی که ساختن را مشغله خود کردهاند و با خلق آثار خود، این روایت را برای دیگران بازگو میکنند.
به نمایش گذاردن آخرین دستاوردهای صنایعدستی و هنرهای سنتی ایران، آشنایی با هنرمندان جوان و کشف استعدادهای نو در عرصه صنایعدستی و ایجاد بستری برای مواجهه بیواسطه مخاطبان با آثار صنایعدستی و ارتباط با هنرمندان از اهداف برگزاری این جشنواره ذکر شده است.
بنا بر این گزارش، معاونت صنایعدستی در این جشنواره در نظر دارد، هر سال بخشی ویژه به یکی از رشتههای صنایعدستی به منظور نمایش ویژگیها و قابلیتهای هنری آن رشته اختصاص دهد. بههمین منظور در این دوره بخش ویژه به سفال در همکاری با انجمن هنرمندان سفالگر اختصاص داده شده است».
به گزارش روز یکشنبه میراث آریا، بر اساس این فراخوان شرایط و نحوه ارسال آثار به شرح زیر است:
– آثار باید مبتنی بر شیوههای تولید دستی خلق شده و مهمترین شاخص انتخاب آثار وجوه متمایز صنایعدستی از لحاظ طراحی، کیفیت اجرا، اصالت برند و هویت و کاربرد خلاقانه باشد.
– هر هنرمند مجاز به تحویل ۳ اثر از جدیدترین محصولات هنری خواهد بود.
– آثار ارسالی در جشنوارههای پیشین بهنمایش در نیامده باشند.
– آثار ارسالی دارای شناسنامه (نام اثر، معرفی تکنیک، مواد مورد استفاده و نام سازنده اثر) باشند.
متقاضیان شرکت در جشنواره باید تا تاریخ ۲۵ دی ۱۳۹۸، تصاویر آثار خود را بههمراه اطلاعات اثر شامل نام اثر، تکنیک، نام سازنده اثر، شهر و شماره تلفن ثابت و همراه و نشانی دقیق پستی، به آدرس اینترنتی [email protected] ارسال کنند.
انتخاب آثار در دو مرحله انجام میشود. در مرحله اول تصاویر توسط هیئت انتخاب اولیه آثار بررسی شده و در مرحله دوم اصل آثار به انتخاب داوران، به نمایشگاه راه خواهد یافت. پذیرفتهشدن آثار در مرحله اول بهمعنای راهیابی به نمایشگاه نبوده و آثار نهایی در مرحله دوم توسط هیئت داوران انتخاب خواهند شد.
زمانبندی و مکان برگزاری جشنواره به شرح زیر است:
– آخرین مهلت ارسال آثار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵
– اعلام نتایج اولیه: ۱۳۹۸/۱۱/۲
– آخرین مهلت تحویل آثار به دبیرخانه: ۱۳۹۸/۱۱/۵
– اعلام نتایج نهایی و مراسم تقدیر از برگزیدگان: ۱۳۹۸/۱۱/۱۹
– محل تحویل آثار و محل نمایش آثار برگزیده: موزه ملی ایران، بخش دوران اسلامی
– افتتاحیه: ۱۳۹۸/۱۱/۱۳ ساعت ۱۵ و اختتامیه ۱۳۹۸/۱۱/۲۱ ساعت ۱۵
جوایز جشنواره:
به پنج هنرمند برگزیده نشان سرو سیمین ویژه جشنواره فجر صنایعدستی به همراه جایزه غیرنقدی و به پنج هنرمند برگزیده دیگر دیپلم افتخار اعطا خواهد شد.
بهعلت تعدد و گستردگی آثار سفال و سرامیک، بخش ویژهای در نظر گرفته شد تا به دو هنرمند برگزیده در این بخش نشان سرو سیمین، لوح تقدیر و جایزهای نفیس اعطا شود.
آدرس دبیرخانه تهران، تقاطع خیابان آزادی و بزرگراه یادگار امام، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، معاونت صنایعدستی، دفتر توسعه و ترویج و شماره تماس آن ۶۱۰۶۳۴۱۹-۰۲۱ است.
با توجه به نیاز روز و مطالبات صنعتگران صنایع دستی و طبق برنامه ریزی های معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، از سال ۱۳۹۵ جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی فجر توسط این معاونت به طور منظم و سالانه برگزار شده و تبدیل به یکی از برنامه های محوری سازمان شده است و امسال نیز طبق همین روند، پیش بینیهای لازم اندیشیده شده و تمهیدات لازم صورت پذیرفته است.
سومین جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی فجر پس از پنج روز ۱۸ بهمن سال گذشته با ارائه ۱۷۱ اثر در خانه هنرمندان ایران، با تقدیر از برگزیدگان این جشنواره به کار خود پایان داد. بیش از ۱۷۱ اثری که به جشنواره راه یافتند، ۷ اثر به عنوان برگزیده معرفی شده و ۷ اثر نیز دیپلم افتخار دریافت کردند.
در بخش پایانی این مراسم از برگزیدگان سومین جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی فجر تقدیر شد. بر این اساس زینب شاهی در رشته تذهیب، آروان در رشته قلمزنی، تکتم فاضل و بهرام دشتینژاد در رشته زیورآالات سنتی، شهلا امینی در رشته کارت بافی منسوجات، هاجر بهارلویی در رشته سرامیک و خسرو شیری در رشته زیرانداز گلیم سواک برنده سرو زرین این جشنواره شدند.
همچنین عبدالله اسماعیلی در رشته مینیاتور، محمد رسولینژاد در رشته احجام چوبی، محمدعلی سجادی در رشته سرامیک، محمدرضا فخریمنش در رشته گره چینی و صغری کرمالدین در رشته کفش سوزن دوزی شده دیپلم افتخار این جشنواره را دریافت کردند.
منبع: ایرنا