جهان علم و فناوری در روزی که گذشت، حامل اخبار گوناگونی برای ما بود که در این بسته خبری به طور خلاصه به مرور آنها میپردازیم.
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، امروز سهشنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۳ دنیای علم و فناوری در ایران و جهان حامل اخبار مختلفی بود که در این بسته خبری به طور خلاصه آنها را از نظر میگذرانیم.
از احیای ماموتهای پشمالو تا سال ۲۰۲۸ و کشف قدیمیترین کسوف ثبت شده در تاریخ گرفته تا رسوایی کوسهها با برچسبهای ماهوارهای و معرفی بزرگترین ماشین حفاری جهان، همگی از جمله اخبار مهم امروز بودند.
گفتنی است که شما مخاطبان گرامی میتوانید با کلیک بر روی هر یک از تیترها که به رنگ آبی درآمدهاند، به محتوای خبر مورد نظر خود دسترسی داشته باشید.
راز قدرت فوقالعاده قویترین مرد جهان کشف شد
دانشمندان موفق به رمزگشایی از قدرت فوقالعاده «ادی هال»، قویترین مرد جهان شدند و میگویند به عنوان مثال برخی ماهیچههای او بین ۱۲۰ تا ۲۰۲ درصد بزرگتر از سایر انسانها است.
کشف قدیمیترین کسوف تاریخ در یک نوشته ۶۰۰۰ ساله
ستارهشناسان قدیمیترین مرجع شناخته شده از رویداد خورشیدگرفتگی را در یک متن باستانی از هندوها متعلق به ۶۰۰۰ سال پیش کشف کردند.
با بزرگترین ماشین حفاری جهان آشنا شوید
یک ماشین حفاری چینی که ۱۰ هزار تن وزن دارد، بزرگترین ماشین حفاری جهان است که توسط چینیها با الهام از یک روش باستانی شمشیرسازی ساخته شده است و برای حفر تونل مورد استفاده قرار میگیرد.
برچسبهای ماهوارهای کوسهها را رسوا کردند!
برچسبهای ماهوارهای که توسط کوسههای بزرگ بلعیده شده بودند، نشان دادند که این حیوانات ممکن است یکدیگر را شکار کنند.
خلق مجدد ماموتها تا ۴ سال دیگر!
یک شرکت علوم زیستی و مهندسی ژنتیک ادعا میکند که تنها چند سال تا احیای گونه ماموت پشمالو فاصله دارد.
اولین سلولهای بنیادی خونی پرورش یافته در آزمایشگاه
اولین سلولهای بنیادی خونی که در آزمایشگاه رشد یافتهاند، میتوانند به پیوند مغز استخوان کمک کنند. محققان انتظار دارند طی پنج سال آینده آزمایشهای بالینی را برای ارزیابی ایمنی این سلولهای خونی رشدیافته در آزمایشگاه آغاز کنند.
این چرخ جدید میتواند میزان سفتی خود را تغییر دهد
پژوهشگران کره جنوبی یک چرخ جدید را توسعه دادهاند که میزان سفتی خود را در لحظه بر اساس موقعیت تغییر میدهد.
تراشه ساخت هند در سال آینده عرضه میشود
یک استارتآپ نوظهور هندی قصد دارد در سه ماه اول سال ۲۰۲۵ اولین نمونه را از تراشه ساخت خود عرضه کند و نیاز این کشور را به تراشه سایر کشورها از بین ببرد.
بررسی روشهای حفاظت از ابنیه تاریخی در برابر خوردگی در کنگره پژوهشگاه مواد و انرژی
بررسی پدیده خوردگی در صنایع نفت و گاز، شبیهسازی خوردگی و حفاظت در ابنیهها و آثار باستانی و نقش خوردگی در حوادث فرایندی از موضوعاتی است که صاحبنظران با حضور در کنگره خوردگی ۱۴۰۳ در خصوص آن بحث و تبادل نظر میکنند.
هویت بخشی و توجه به لایههای مختلف حکمرانی ویژگی مهم اعطای جایزه روستا آزاد
دبیر ستاد فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری گفت: نوآوری در عرصه حکمرانی، محدود نکردن حکمرانی به حاکمیت و ترویج حکمرانی در تمام سطوح، مهمترین ویژگیهای جایزه روستاآزاد محسوب میشود.
توسعه سامانهای برای ارائه خدمات طب ایرانی مبتنی بر هوش مصنوعی/دولت رقیب بخش خصوصی نباشد
یکی از شرکتهای فناور سامانهای را مبتنی بر هوش مصنوعی برای عرضه خدمات طب ایرانی توسعه داده است، ولی فناوران این شرکت تاکید دارند که بر خلاف سایر کشورها، در کشور ما دولت در این حوزه رقیب بخش خصوصی شده است.
چگونه روبانهای رنگی تبدیل به نماد پروتئینها در تصاویر شدند؟
پروتئینها اغلب به صورت مجموعهای از روبانهای در هم پیچیده و رشتههای رنگی پیچ و تاب خورده ترسیم میشوند که هم آشفتگی اتمهایی را که این مولکولهای پیچیده را میسازند آشکار میکنند و هم همزمان این اتمها را از چشم پنهان نگه میدارند. اما چرا و چگونه این نماد برای ترسیم پروتئینها انتخاب شد؟ این سوالی است که قصد داریم در این گزارش به آن پاسخ بدهیم.
پایان