در بسته خبری علم و فناوری پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا برای امروز یکشنبه، ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ میتوانید گزیده اخبار این سرویس را دنبال کنید.
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، دنیای علم و فناوری در روز گذشته شاهد اخبار متفاوت و در عین حال جذابی بود که در این بسته خبری به مرور خلاصهای از آنها میپردازیم.
کاوشگر «چانگ ای ۶» در سمت اسرارآمیز ماه فرود آمد
کاوشگر رباتیک «چانگ ای ۶» چین که برای نمونهبرداری از سمت دور ماه پرتاب شده است، روز شنبه اول ژوئن در مقصد خود نشست.
تشخیص ابتلا به سرطان آندومتر و تخمدان در خانه ممکن میشود
ممکن است سالها طول بکشد تا پزشکان به طور قطعی سرطان آندومتر و تخمدان را در زنان تشخیص دهند، در حالی که اکنون با ظهور علائم، مشخص میشود این بیماران در مراحل پیشرفته بیماری هستند. با این حال، دانشمندان در کلینیک مایو اکنون با استفاده از آزمایشهایی که زنان میتوانند در خانه خود انجام دهند، به راههایی برای تشخیص زودهنگام این دو سرطان نزدیک شدهاند.
مرسوله چندین تُنی به ایستگاه فضایی رسید!
فضاپیمای باری روسی پروگرس ۸۸ به ایستگاه فضایی بینالمللی متصل شد و چندین تُن تدارکات تازه را به خدمه رساند.
طراح بلندترین ساختمان جهان اکنون قصد دارد آسمان خراشهایی بسازد که قادر به ذخیره انرژی هستند.
اولین پرتاب سرنشیندار فضاپیمای «استارلاینر» تا ۵ ژوئن به تعویق افتاد
بروز یک مشکل در سیستم پرتاب زمینی باعث شد که اولین پرتاب سرنشیندار فضاپیمای «استارلاینر» متوقف و باز هم به روز دیگری موکول شود.
همه شایعات درباره کنفرانس توسعهدهندگان اپل؛ اپل چه در سر دارد؟
شرکت اپل کنفرانس جهانی توسعه دهندگان خود در سال جاری(WWDC ۲۰۲۴) را به زودی برگزار خواهد کرد و علاقهمندان به دنیای فناوری و به خصوص علاقهمندان به شرکت اپل و نوآوریهایش مشتاقانه در انتظارند تا این شرکت به صورت رسمی از ویژگیهای جدید در iOS ۱۸ و ادغام آن با هوش مصنوعی و موارد دیگر رونمایی کند.
بسطام استان سمنان با زمینلرزهای به بزرگای ۴.۵ در عمق ۷ کیلومتری لرزید.
آغاز المپیاد آسیایی فیزیک از فردا
تیم المپیاد فیزیک جمهوری اسلامی ایران جهت شرکت در المپیاد آسیایی فیزیک ۲۰۲۴ بامداد امروز یکشنبه، ۱۳خردادماه تهران را به مقصد کوالالامپور ترک کرد.
همنشینی صبحگاهی ۶ سیاره منظومه خورشیدی با ماه در هفته جاری/عبور خراشان بهرام از کنار ماه
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از همنشینی سیارات منظومه خورشیدی «تیر» (عُطارد)، «بهرام» (مریخ)، «مشتری» (برجیس)، «کیوان» (زحل)، «اورانوس» و «نپتون» با ماه در آسمان بامدادی هفته دوم خرداد خبر داد و گفت: به دلیل وجود نور صبحگاهی، تنها دو سیاره در این پدیده نجومی با چشم غیرمسلح قابل مشاهده هستند.
آیا میتوان پیری را به تعویق انداخت؟
مصاحبهای با دکتر میگل تامکووین(Miglė Tomkuvienė)، بیوشیمیدانی که مقاله جدیدش بر این سؤال تمرکز دارد که آیا میتوان پیری را به تاخیر انداخت انجام شده که در پاسخ این سؤال توضیحاتی بیان کرده است.
موفقیت جدید دانشمندان چینی در نشان دادن قابلیت محاسبات کوانتومی
دانشمندان چینی با دستیابی به بزرگترین شبیهسازی کوانتومی تله یون، یک پیشرفت قابل توجه را در پیگیری قابلیت محاسبات کوانتومی در مقیاس بزرگ نشان دادهاند.
ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت آزمایشگاهی در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی
دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی با اشاره به توسعه ۲۰ برابری شبکه نسبت به زمان تاسیس آن از ارائه ۲۰ میلیون خدمت آزمایشگاهی بر بستر شبکه طی یک دهه فعالیت آن خبر داد.
اعزام هیات تجاری ایرانی به نمایشگاه بینالمللی نانو کره جنوبی ۲۰۲۴
ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو با همکاری سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی از اعزام هیات تجاری ایرانی به نمایشگاه بینالمللی Nano Korea ۲۰۲۴ حمایت میکند.
سرآمدان علمی نامزد دریافت جایزه امام رضا(ع) میشوند
اعطای جایزه امام رضا(ع) به سرآمدان علمی دارای آثار بدیع و اصیل از برنامههای بنیاد ملی علم ایران است که شامل مدال لوح پژوهانه ویژه، معادل با ۱۰۰ هزار دلار و جایزه ویژه نقدی میشود.
نهمین رویداد کاشتن برای آینده با محوریت نانو
با هدف آشنا کردن فناوران و محققان با فناوریهای راهبردی حوزه نانو، نهمین رویداد کاشتن برای آینده با محوریت فناوریهای نانو برگزار میشود.
تسهیل استفاده معلولان از خدمات دانشبنیان توانبخشی
در دومین جلسه کارگروه توانبخشی ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان سلامت معاونت علمی ریاستجمهوری، هماهنگی دستگاههای مختلف برای استفاده توانیابان از خدمات دانشبنیان حوزه سلامت و تحت پوشش بیمه قرار گرفتن این محصولات و خدمات بررسی شد.
پایان