شکورزاده، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران کمبود نیروی ماهر و نگهداشت آن را از مهمترین چالش حوزه صنعت میداند. بهگفته شکورزاده واحدهای صنعتی ظرفیتهای متعددی برای مهارتآموزی نیروی انسانی دارند که باید از آن استفاده شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: کمبود نیروی انسانی ماهر یکی از چالشهای واحدهای صنعتی است. وضعیت اقتصادی و اجتماعی، مانع از فعالیت نیروهای انسانی ماهر در صنایع میشود. به همین دلیل امکان نگهداری آنان وجود ندارد.
محمدمهدی شکورزاده، رئیس کمیسیون بهبود محیط کسبوکار اتاق مشهد، افزود: استفاده از مراکز فنی و حرفهای برای آموزش نیروی انسانی ظرفیتی بسیار خوب و مؤثر است. دانشآموز هنرستان سه سال مهارتآموزی همراه با درس فرامیگیرد. از سویی، ممکن است صرفاً با گذراندن دوره آموزشی چندماهه، نیروی انسانی صنعت تأمین و نیاز آن رفع گردد؛ لذا مهارتآموزی نیروی انسانی باید بهگونهای صورت گیرد که سرمایهگذاری در جهت تقویت فنی و حرفهای بوده و خروجی بهتری کسب گردد.
او افزود: صنعتگر پس از سرمایهگذاری بر روی نیروی انسانی پرورش دادهشده، تلاش میکند که این نیروی انسانی را حفظ کند؛ اما متأسفانه زیرساختها در این زمینه فراهم نیست. با ایجاد زیرساختهای کاری مناسب و آموزش در بخش صنعت، نیروی انسانی حفظ خواهد شد.
به گفته شکورزاده دولت باید زیرساختهای مهارتآموزی را فراهم کند؛ با خصوصی کردن فعالیت و مدیریت مراکز مهارتآموزی سرمایهگذاری بهتری صورت میگیرد. اگر بخش خصوصی به حوزه تصمیمگیری ایجاد مهارت در صنعت، خدمات و اصناف وارد شود، اقدامات بهتری رخ خواهد داد.
رئیس کمیسیون بهبود محیط کسبوکار اتاق مشهد ادامه داد: بخش خصوصی ظرفیتهای متعددی در حوزه آموزش و تربیت نیروی انسانی دارد اما در این راه چالشهای زیادی از سوی دولت ایجاد میشود. در صورتی نیروی انسانی ماهر تربیت میشود که آموزشها هدفمند، مداوم و مستمر انجام و از ظرفیت بخش خصوصی بهره گرفته شود. واحدهای صنعتی ظرفیتهای متعددی برای مهارتآموزی نیروی انسانی دارند؛ اما این آموزشها میتواند در قالب چهارچوبهای سازمان فنی و حرفهای قرارگرفته و مهارت آموز پس از پایان دوره، گواهی مهارتی دریافت کند. نکته اینکه درصورتیکه منافع بخش دولتی با بخش خصوصی در این بحث گرهخورده باشد، دولت حرکت بخش خصوصی را کند میکند. به همین خاطر ضرورت دارد که بخش خصوصی در این زمینه تصمیمگیرنده باشد.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران تصریح کرد: تربیت نیروی ماهر نیازمند تمرکز بر مقوله عرضه و تقاضا است. راهحلهای ارائهشده در حوزه تربیت نیروی انسانی، کوتاهمدت و میانمدت است. کشور با کمبود نیروی انسانی ماهر مواجه نیست؛ بلکه نیروی کار امیدی به آینده ندارد. باید ببینیم برای نگهداشت نیروی کار در سیستم به چه تعاملی نیاز است؟ ضرورت دارد در این حوزه، تعامل و هماهنگی میان متولیان ایجاد شود. همچنین، برخی از سرمایهگذاریهای پیشین در این حوزه، بلااستفاده مانده و ضرورت دارد به این سرمایهها توجه شود.
منبع: اتاق ایران آنلاین