در هفته پایانی آذرماه، روسای کمیسیونها با رئیس کل گمرک نشست داشتند و در ادامه اتاق ایران شاهد برگزاری چندین همایش در حوزه انرژی و کسبوکارهای خانوادگی بود. این هفته با درگذشت حاج علاء پایان تلخی داشت.
هفتهای که پشت سر گذاشتیم به دلیل آلودگی هوا و مسئله ناترازی انرژی با تعطیلی روبهرو شد؛ اما لابهلای همین روزهای سرد و تعطیل، بخش خصوصی چندین همایش و نشست را برگزار کرد؛ پایان این هفته سرد و تعطیل برای بخش خصوصی، همراه با غم و تلخی بود، چراکه حاج علاءالدین میرمحمدصادقی، حامی و نماد ارزشآفرینی برای بخش خصوصی، درگذشت.
نشست روسای کمیسیونها، هیات رئیسه اتاق ایران با رئیس کل گمرک، مهمترین رویداد ابتدای هفته پایانی آذر بود. دراین نشست صمد حسنزاده، رئیس اتاق ایران با اشاره به وضعیت گمرکات دیگر کشورها که توسط بخش خصوصی اداره میشوند، برای سرمایهگذاری اتاق ایران در گمرکات با هدف تجهیز، اعلام آمادگی کرد.
در ادامه نشست، فرصتی فراهم شد تا روسای کمیسیونهای تخصصی، دغدغهها و مشکلات خود را با فرود عسگری، رئیس گمرک که به تازگی مسئولیت این بخش را به عهده گرفته است، درمیان بگذارند. در ادامه عسگری از امکان برگزاری نشستهای تخصصی با همکاری گمرک و کمیسیون گمرک ایران برای بررسی مصداقی مسائل این حوزه خبر داد.
پیشنهادات اقتصاددانان و فعالان اقتصادی برای حل مسئله ناترازی انرژی
همایش تاسیسات؛ گلوگاه ناترازی انرژی، رویداد دیگری بود که در این هفته به همت سندیکای شرکتهای تاسیساتی و صنعتی ایران با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد. این همایش چندین سخنران داشت. در این بین حسین عبده تبریزی، بیاحترامی به قیمتگذاری بازار را ریشه اصلی ناترازی عنوان کرد. در همین رابطه علی آقامحمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه پروژههای بهینهسازی باید از صنایع انرژی بر شروع شود، گفت: در گامهای بعدی باید سراغ بخشهای صنعت، حملونقل و کشاورزی برویم و بخش خانگی آخرین گام است.
پیام باقری، نایبرئیس اتاق ایران نیز در همایش تاسیسات؛ گلوگاه ناترازی انرژی بر خروج دولت از تصدیگری در اقتصاد انرژی تاکید کرد. در ادامه نوبت به آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران رسید که پشت ترتیبون رفت و راهاندازی نهاد تنظیمگر انرژی را اصلیترین نیاز این بخش دانست.
به باور این فعال اقتصادی کاهش مصرف انرژی در جهان یک تجارت پرسود است و بخش خصوصی نباید فرصت بهینهسازی مصرف انرژی را از دست بدهد.
علینقی مشایخی، اقتصاددان نیز سخنران بعدی این همایش بود که با بیان این مطلب که اصلاح قیمت انرژی برای بهرهوری انگیزه ایجاد میکند، گفت: اگر بخواهیم منابع یارانه را به سمت بهرهوری سوق دهیم باید مکانیسم قیمتگذاری را اصلاح کنیم.
نگاهها به جایگاه صنعتگران و تولیدکنندگان در اقتصاد نیازمند بازنگری است
دوشنبه ۲۶ آذر، خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران با برگزاری هجدهمین جشنواره تولیدکنندگان، مدیران جوان و شانزدهمین دوره معرفی چهرههای ماندگار صنعت، معدن و تجارت ایران، میزبان جمع زیادی از فعالان اقتصادی جوان کشور بود.
در این همایش صمد حسنزاده، رئیس اتاق ایران نیز حضور یافت و بر دو مسئله کلیدی تاکید کرد. به اعتقاد او امروز این انتظار از کارآفرینان جوان وجود دارد که برای گسترش «امید» و «نشاط» در کشور تلاش کنند. از طرف دیگر ضرورت دارد برای حفظ نخبگان جوان و جلوگیری از مهاجرت آنها برنامهریزی دقیق و کارآمدی انجام شود.
محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیسجمهور نیز در جمع فعالان اقتصادی جوان کشور حضور یافت و تکریم صنعتگران و تولیدکنندگان بهپاس تولید اشتغال و ثروت برای کشور را ضروری خواند و گفت: باید فرهنگ ضد بخش خصوصی را اصلاح کنیم.
شورای مرکزی کسبوکارهای خانوادگی در اتاق ایران راهاندازی میشود
اولین همایش ملی کسبوکارهای خانوادگی هم در روزهای پایانی پاییز در اتاق ایران به همت انجمن ترویج کسبوکارهای خانوادگی برگزار شد. در این همایش از توافق با رئیس اتاق ایران مبنی بر ایجاد شورای مرکزی کسبوکارهای خانوادگی در اتاق ایران و راهاندازی مراکز استانی آن در اتاقهای سراسر کشور، صحبت شد. همچنین مقرر شد اتاق تهران به عنوان پیشقدم در بین اتاقهای استانی، اولین مرکز کسبوکارهای خانوادگی را تأسیس کند.
این مراسم فرصتی را مهیا کرد تا موضوع کسبوکارهای خانوادگی که ایران مورد غفلت است، مورد بررسی و بازنگری قرار گیرد. بر اساس آنچه در این همایش مطرح شد در سراسر جهان، کسبوکارهای خانوادگی، ستون فقرات بخش خصوصی هستند تا آنجا که ۷۰ درصد تولید ناخالص داخلی جهانی را به خود اختصاص میدهند. در ایران این رقم به ۲۰ درصد هم نمیرسد.
این همایش میزبان محمد نهاوندیان، محسن جلالپور، حسین سلاحورزی و مسعود خوانساری روسای ادوار مختلف اتاق ایران و تهران و محمود نجفیعرب، رئیس اتاق تهران بود.
در انتهای این مراسم خبر درگذشت حاج علاءالدین میرمحمدصادقی اعلام شد. ایشان از مردان بزرگی بودند که در عرصه اقتصاد، سیاست، کارآفرینی و اقدامات نیکوکارانه، فعالیت میکردند. حاجآقا علاءالدین میرمحمد صادقی در طول حیات پربرکت خود نقش مهمی در توسعه اقتصادی و تقویت جایگاه بخش خصوصی ایران ایفا کرد و همواره بهعنوان الگویی از اخلاقمداری، تعهد و تلاش شناخته میشد.
منبع: اتاق ایران آنلاین