دونالد ترامپ در طول مبارزات خود در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا، وعدههای متعددی داد که میتواند دانشمندان و سیاستهای علمی را تحت تاثیر قرار دهد. اما آیا این وعدهها با رئیس جمهور شدن او، اجرایی خواهند شد؟
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، دستورالعملهای توسعه ایمن هوش مصنوعی (AI) از جمله وعدههای انتخاباتی دونالد ترامپ جمهوریخواه بود که میتواند دانشمندان و سیاستهای علمی را تحت تأثیر قرار دهد. اما انجام تمام این تعهدات آسان نخواهد بود.
به نقل از نیچر، ترامپ که اکنون برای دومین بار رئیس جمهور منتخب ایالات متحده شده است، با ورود مجدد به کاخ سفید در ماه ژانویه، از مزایایی برخوردار خواهد بود. اولین باری که او در سال ۲۰۱۷ به قدرت رسید، پیروزی او غافلگیرکننده بود و بسیاری از ناظران دولتی که با نیچر صحبت کردند میگویند که او برنامه محکمی نداشت.
مت دالک(Matt Dallek)، مورخ سیاسی در دانشگاه جورج واشنگتن میگوید: دولت ترامپ که سال آینده میلادی به قدرت میرسد، آمادگی بهتری خواهد داشت اما این بدان معنا نیست که او میتواند هر کاری که میخواهد انجام دهد. در مورد بسیاری از وعدههای ترامپ نوعی حرکت انقلابی وجود دارد که ممکن است با واقعیت آشفتهی اجرای آن، تضاد داشته باشد.
فعالیتها و وعدههای ترامپ چه تاثیری بر هوش مصنوعی خواهد داشت؟
ترامپ که علاقهمند به صنعت است، وعده داده که فرمان اجرایی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در مورد هوش مصنوعی را لغو کند. این دستورالعمل سال گذشته برای توسعه ایمن و مسئولانه این فناوری ارائه شد. وعده ترامپ منعکس کننده پلتفرم حزب جمهوری خواه است که میگوید این فرمان اجرایی به معنای ممانعت از نوآوری هوش مصنوعی است.
با توجه به اینکه دستورات اجرایی میتواند توسط یک رئیس جمهور در هر زمانی لغو شود، این امکان برای ترامپ وجود خواهد داشت که به محض ورود به کاخ سفید، طرح خود را اجرا کند. اما او چه چیزی را به جای آن قرار خواهد داد؟
سورش ونکاتاسوبرامانیان(Suresh Venkatasubramanian)، مدیر مرکز مسئولیت فناوری، در دانشگاه براون در رود آیلند، میگوید: تاکید از محیط نظارتی فاصله میگیرد و شرکتهای فناوری، تصمیمات داوطلبانه خود را در مورد ایمنی میگیرند. ونکاتاسوبرامانیان میگوید که تردید دارد که این برای مقابله با خطرات مرتبط با هوش مصنوعی برای امنیت عمومی، نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی دادهها و استفاده از الگوریتمهای مغرضانه که به گروههای خاصی از مردم آسیب میرساند، کافی باشد.
فرمان اجرایی بایدن بر لزوم اطمینان از اینکه مدلهای هوش مصنوعی که بر اساس دادههای مشتق شده از انسان آموزش داده میشوند، نتایج تبعیضآمیز به بار نمیآورند تاکید داشت. ونکاتاسوبرامانیان میگوید که احتمالا این یک اولویت مهم برای دولت جدید نخواهد بود. پلتفرم جمهوری خواه میگوید که از توسعه هوش مصنوعی که ریشه در آزادی بیان و شکوفایی انسان دارد، پشتیبانی خواهد کرد.
رومن یامپولسکی(Roman Yampolskiy)، دانشمند رایانه و محقق ایمنی هوش مصنوعی در دانشگاه لوئیزویل در کنتاکی میگوید: به طور کلی حذف سانسور و حمایت از آزادی بیان ایده خوبی است. اما او میگوید: حذف مقررات مربوط به آموزش سیستمهای هوش مصنوعی پیشرفته بدترین کاری است که میتوانیم برای امنیت مردم آمریکا و جهان انجام دهیم.
با توجه به خطرات مرتبط با توسعه سیستمهای هوش مصنوعی فوقهوشمند، که به طور بالقوه میتوانند به روشهای غیرقابل پیشبینی عمل کنند و به انسان آسیب برسانند، یامپولسکی و سایر محققان هوش مصنوعی برای توقف توسعه هوش مصنوعی بحث کردهاند که تنها با مقررات قویتر میتوان به آن دست یافت.
پایان