در پی بالا رفتن آمار رسمی قربانیان کرونا در ایران، که تا روز سهشنبه ۲۵ فوریه به ۱۶ کشته رسیده است، همسایگان ایران از جمله عراق و ترکیه مرزهای خود را به روی ایران بستند. با وجود تحریمهای شدید آمریکا، ترکیه و عراق از معدود روزنههای امید اقتصاد ایران است.
پایگاه خبری دنیای برند، بسته شدن مرز ایران با عراق و ترکیه به عنوان بازارهای اصلی صادرات در پی شیوع کرونا به اقتصاد این کشور ضربه خواهد زد. این محدودیتها ممکن است ماهها برقرار باشد و اقتصاد ایران را که پس از ۱۸ ماه رکود شدید ناشی از بازگشت تحریمهای ثانویه دولت ترامپ در نوامبر سال ۲۰۱۸ نشانههایی از بهبود بروز داده بود، در هم بکوبد.
به استناد آمار صندوق بینالمللی پول، بهرغم انقباض ۹.۵ درصدی اقتصاد ایران در سال گذشته میلادی، «بخشهای غیرنفتی رشد ۰.۹ درصدی در سه ماهه آخر سال داشتند که ناشی از بهبود وضعیت تولید بود».
میانگین صادرات ماهانه به عراق حدود ۶۵۰ میلیون دلار و میانگین صادرات به ترکیه بالغ بر ۴۰۰ میلیون دلار در یک سال گذشته بوده است.
اما اکنون این ویروس بهگونهای ایران را منزوی کرده است که تحریمها نکردند و صادرات غیرنفتی قادر نیستند به بازارهای منطقه برسند.
در پی بازگشت ایران به فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی ارزش پول ملی کاهش یافته است همچنین، باید خاطر نشان کرد ترس از شیوع کرونا و تاثیر آن بر اقتصاد ایران بر بیثباتی بازارهای ارزی کشور دامن خواهد زد و نرخ تورم را که رو به کاهش بود تشدید میکند.
میزان مصرف در یک سال گذشته، با وجود تورم ۴۰ درصدی، از ثبات خوبی برخوردار بود، اما بازاریان ایرانی، به رسم هر سال، روی رونق فروش در آستانه نوروز حساب کرده بودند.
با شیوع کرونا، حتی تقاضا برای قالیشویی، که بخشی از سنت خانهتکانی پیش از نوروز است، کاهشی ۴۰ درصدی نشان میدهد.
هماکنون مقامهای ایرانی در پی بیش از یک علاجاند.
منبع: بلومبرگ