برند سونی

چالش‌های برند سونی برای ساخت پلی استیشن ۵

برند سونی معمولا برای چند کنسول قبلی‌اش عادت داشته فوریه قیمت دستگاه را مشخص کند و در بهار نیز کنسول‌ها وارد مرحله توسعه انبوه می‌شدند.

پایگاه دنیای خبری برند، اما ظاهرا این قضیه برای کنسول نسل نهمی ژاپنی‌ها کمی متفاوت است. هزینه تولید پلی استیشن ۵ چیزی حدود ۴۵۰ دلار برای هر دستگاه تخمین زده شده و یکی از دلایلی که برند سونی هنوز نسبت به قیمت آن تصمیم نگرفته، مایکروسافت و ایکس باکس سری ایکس است.

در واقع آن‌ها منتظرند ببیند برند مایکروسافت چه سیاستی را نسبت به قیمت کنسول جدیدش پیش می‌گیرد. پلی استیشن ۴ در سال ۲۰۱۳ و با قیمت اولیه ۳۹۹ دلار عرضه شد. گزارشات نشان می‌دادند که هر کنسول ۳۸۱ دلار برای سونی هزینه داشت و البته اگر هزینه بسته بندی و انتقال هم حساب کنیم، هزینه کلی به بیش از ۴۰۰ دلار می‌رسید.

در نهایت برند سونی مجبور می‌شود در چند ماه اول کنسول را با ضرر سخت افزاری به بازار بفرستد و به کمک سرویس‌ها و فروش نرم افزاری تعادلی بین سود و زیانش برقرار کند. با ۴۵۰ دلاری که هزینه تولید پلی استیشن ۵ است، قیمت این کنسول حداقل ۴۷۰ دلار خواهد بود که البته به اعتقاد دامیان تونگ، یکی از تحلیل‌گران بازار تکنولوژی در ژاپن، چنین قیمت‌گذاری آن‌قدرها آسان نیست:

مشتریان سطح انتظارات‌شان را برپایه پلی استیشن ۴ و پلی استیشن ۴ پرو مشخص کرده‌اند. اگر برند سونی قیمتی بالاتر برود، احتمالا به خاطر نیاز به جبران هزینه‌ها است اما این قیمت‌گذاری ریسک‌هایی هم دارد.

یکی از بزرگترین چالش‌های برند سونی در توسعه کنسولش، دسترسی به یک منبع مطمئن برای حافظه‌های DRAM و NAND بوده که بیشتر به خاطر فراگیرتر شدن ۵G با کمبودهایی مواجه شده‌اند. با ورود به نسل پنجم دیوایس‌های هوشمند درخواست‌های زیادی (به‌خصوص از طرف کمپانی‌های ساخت گوشی) برای این حافظه‌ها وجود دارد.

همچنین کنسول در مرحله‌ای قرار دارد که خیلی از اجزایش انتخاب شده‌اند و تغییری نخواهند کرد. برای نمونه این منابع به سیستم خنک کننده کنسول اشاره کردند که انگار به طرز عجیبی گران است. با وجود اینکه معمولا در هر کنسول این قسمت هزینه زیادی را در بر نمی‌گیرد ولی برای پلی استیشن ۵ سونی می‌خواسته مطمئن شود که گرمایِ چیپ‌های قدرتمندش دردسرساز نمی‌شوند.

چند وقت پیش شایعه‌ای منتشر شد که نشان می‌داد ممکن است ویروس کرونا روی توسعه کنسول تاثیر بگذارد. این منابع چنین چیزی را رد کردند، هر چند گفتند که برند سونی هنوز تصمیم نگرفته در سال اولش چه تعداد کنسولی را روانه بازار کند. گزارشِ قدیمیِ عرضه پلی استیشن VR بعدی هم توسط آن‌ها تایید شد و با توجه به صحبت‌هایشان سونی بعد از عرضه پلی استیشن ۵ این هدست را به بازار می‌فرستد.

در حالی که در گذشته چندین شایعه مبنی بر اینکه بازی‌های انحصاری پلی استیشن ۵ برای پلی استیشن ۴ منتشر نمی‌شوند (برخلاف ایکس باکس) اما در این گزارش آمده که بازی‌های روز عرضه کنسول بعدی برند سونی روی پلی استیشن ۴ هم در دسترس خواهند بود.

به ادعای این منابع اعضای داخلی برند سونی به دو دسته تقسیم شده‌اند. بعضی‌ها اعتقاد دارند که در صورت لزوم کنسول برای رقابت با ایکس باکس سری ایکس با ضرر وارد بازار بشود (یعنی مثل پلی استیشن ۴)، عده‌ دیگری هم می‌گویند که سونی باید راهی پیدا کند تا پلی استیشن ۵ تا جای ممکن سودده باشد.

مشخصا یکی از بخش‌هایی که باعث می‌شود کنسول به سوددهی برسد، قسمت نرم افزاری و سرویس‌های آنلاین است. برندهای مایکروسافت و سونی هر دو دارند سرویس‌های آنلاین خود را گسترش می‌دهند که حتی ممکن است عملکرد آن‌ها روی قیمت کنسول تاثیر بگذارد.

این قضیه چندین فرضیه را به وجود می‌آورد. مثلا همین که سونی با عرضه بازی‌های روز عرضه پلی استیشن ۵ برای پلی استیشن ۴ تا حد زیادی جلوی ضررش را بگیرد. یا بعضی از عناوینش را به رایانه‌های شخصی بیاورد تا سوددهی‌اش را افزایش بدهد.

منبع: بلومبرگ

همچنین ببینید

بانک رفاه کارگران

افزایش سقف تراکنش های بانکی بانک رفاه کارگران

سقف تراکنش‌های بانکی بانک رفاه کارگران از مبلغ یک میلیارد ریال به دو میلیارد ریال در هر روز افزایش یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *