Img20250205125801222 650x330 - پیمان‌های منطقه‌ای در مناسبات بین‌المللی نقش کلیدی دارند | جایگاه ایران را در زنجیره ارزش جهانی تعریف کنیم +ویدئو

پیمان‌های منطقه‌ای در مناسبات بین‌المللی نقش کلیدی دارند | جایگاه ایران را در زنجیره ارزش جهانی تعریف کنیم +ویدئو

نایب‌رئیس اتاق ایران با بیان اینکه پیمان‌های منطقه‌ای زیرساختی برای تقویت روابط بین‌المللی ایران هستند، گفت: برای موفقیت در مراودات بین‌المللی باید جایگاه خود را در زنجیره ارزش جهانی تعریف کنیم.

نایب‌رئیس اتاق ایران با حضور در برنامه تلویزیونی پایش با محوریت فرصت‌های اقتصادی و تجاری ایران با کشورهای هم‌پیمان ضمن اشاره به ماموریت اصلی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران که از آن طرف مرزهای کشور در راستای شناسایی ظرفیت‌ها، معرفی و هم‌رسانی آنها شروع می‌شود، تاکید کرد: ایران برای موفقیت در مناسبات بین‌المللی باید جایگاه خود را در زنجیره ارزش جهانی تعریف کند.

قدیر قیافه، نایب‌رئیس اتاق ایران در این برنامه تلویزیونی گفت: اتاق ایران به طور قطع به پیمان‌های منطقه‌ای که بین ایران و کشورهای متفاوت بسته می‌شود، نگاه ویژه‌ای دارد، چون این پیمان‌ها زیرساخت و ظرفیت در ایجاد و تقویت روابط بین‌المللی هستند و باید از آنها بهره ببریم.

او با بیان این مطلب که در حال حاضر ۳۹ اتاق مشترک در اتاق ایران فعال هستند، تاکید کرد: اتاق ایران در تلاش است برای اجرایی شدن بزرگ‌ترین وظیفه‌اش که از آن طرف مرزهای کشور شروع می‌شود، ظرفیت‌های تجاری را شناسایی و آنها را معرفی کند. اتاق ایران در به‌همرسانی این ظرفیت‌ها در داخل و خارج از کشور نیز باید فعال باشد.

نایب‌رئیس اتاق ایران با توجه به ماموریت‌های اتاق ایران در حوزه بین‌الملل، ادامه داد: همین امروز پاویون ایران در نمایشگاه مسکو با همکاری اتاق مشترک ایران و روسیه و جمعی از فعالان اقتصادی دایر است. همین موضوع را چندی پیش درباره ویتنام داشتیم.

قیافه ادامه داد: برای سال ۱۴۰۴ نیز تصمیم گرفتیم حداقل در ۲۰ تا ۲۵ رویداد تخصصی بین‌المللی حضور داشته باشیم، چون در این رویدادها فرصت معرفی داریم و باید افراد و طرف‌های تجاری خود را پیدا کنیم.

 از مدل‌های تجاری، مالی و بانکی در سطح دنیا عقب ماندیم

نایب‌رئیس اتاق ایران در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به اینکه از بازارهای جهانی و مدل‌های تجاری، مالی و بانکی عقب ماندیم و نتوانستیم با آنها همراه شویم، تاکید کرد: به دلیل همین عقب ماندن در برخی از حوزه‌ها زبان مشترک نداریم چون به موقع به‌روز نشدیم و نتوانستیم خود را به خوبی معرفی کنیم. در هر صورت باید بدانیم که همه چیز از بازار شروع می‌شود.

او با انتقاد از اتخاذ سیاست جایگزینی واردات که در دوره‌ای اجرا شد، تصریح کرد: برای موفقیت باید در داخل زنجیره ارزش جهانی قرار بگیریم.

قیافه در ادامه به اقتصادهای مکمل و مشابه و اثر آن روی سطح تبادلات تجاری اشاره کرد و گفت: روسیه و ایران هر دو اقتصاد و صادرات مشابهی دارند؛ بیشتر محصولات صادراتی دو کشور به نفت، گاز، فرآورده‌های نفتی و مواد معدنی معطوف می‌شود. بنابراین نمی‌توان این دو اقتصاد را مکمل هم در نظر گرفت. به همین دلیل سطح مبادلات تجاری دو کشور حدود ۴ میلیارد دلار برآورد می‌شود؛ این مسئله در ارتباط با چین متفاوت است. امروز سطح تبادلات تجاری بین دو کشور در حدود ۴۰ میلیارد دلار است، چون اقتصاد ایران و چین مکمل هم هستند.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *