63489354 660x330 - نشت سوخت، پرتاب ماموریت « آکس-۴» را به تعویق انداخت

نشت سوخت، پرتاب ماموریت « آکس-۴» را به تعویق انداخت

چهارمین ماموریت سرنشین‌دار شرکت «آکسیوم اسپیس» که قرار بود روز ۱۰ ژوئن پرتاب شود، به دلیل نشت سوخت به تعویق افتاد.

به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، چهار فضانورد ماموریت «آکس-۴»(Ax-4) شرکت «آکسیوم اسپیس»(Axiom Space) باید برای رفتن به فضا بیشتر منتظر بمانند.

به نقل از اسپیس، ماموریت چهار نفره آکس-۴ قرار بود صبح ۱۱ ژوئن با موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شود اما دیگر چنین برنامه‌ای وجود ندارد.

اسپیس‌ایکس عصر سه‌شنبه ۱۰ ژوئن در حساب ایکس خود نوشت: پرتاب موشک فالکون ۹ حامل آکس-۴ به ایستگاه فضایی را به تعویق می‌اندازیم تا گروه اسپیس‌ایکس زمان بیشتری را برای تعمیر نشتی اکسیژن شناسایی‌شده در بازرسی‌های پس از آتش‌ استاتیک تقویت‌کننده داشته باشند. پس از تکمیل بررسی‌ها، تاریخ جدید پرتاب را منتشر خواهیم کرد.

«اکسیژن مایع»(LOx) یکی از دو سوخت مورد استفاده در موتورهای «مرلین»(Merlin) موشک فالکون ۹ است. سوخت دیگر آن موسوم به «RP-۱»، نوعی نفت سفید مخصوص موشک است.

همان طور که در پست اسپیس‌ایکس ذکر شده است، این شرکت پس از روشن کردن مرحله اول موشک طی آزمایش آتش استاتیک متوجه نشت اکسیژن شد. آزمایش آتش‌ استاتیک، یک آزمایش‌ رایج پیش از پرتاب است و در آن‌ موتورهای موشک در حالی روشن می‌شوند که تقویت‌کننده به سکو متصل است.

آکس-۴ چهارمین ماموریت سرنشین‌دار به ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد بود که توسط شرکت آکسیوم اسپیس سازمان‌دهی شده است. «پگی ویتسون»(Peggy Whitson)، مدیر پروازهای فضایی سرنشین‌دار آکسیوم اسپیس و فضانورد سابق ناسا فرماندهی ماموریت آکس-۴ را بر عهده خواهد داشت. ویتسون در پنجمین ماموریت خود به مدار و دومین ماموریت خود برای آکسیوم اسپیس پرواز خواهد کرد. خلبان «شوبانشو شوکلا»(Shubhanshu Shukla) از هند، متخصص ماموریت «اسلاووس اوزناسکی»(Sławosz Uznański) از لهستان و متخصص ماموریت «تیبور کاپو»(Tibor Kapu) از مجارستان نیز در این ماموریت حضور خواهند داشت.

این چهار نفر با کپسول جدید «دراگون»(Dragon) اسپیس‌ایکس به ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهند رفت. انتظار می‌رود آنها حدود دو هفته را در آزمایشگاه مداری بگذرانند و در این مدت حدود ۶۰ آزمایش علمی انجام دهند. سپس، آنها با دراگون به زمین خواهند آمد و با فرود در اقیانوس آرام به خانه بازخواهند گشت.

هنوز تاریخ جدیدی برای پرتاب ماموریت آکس-۴ اعلام نشده است.

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *