تعیین هویت برند

لوگو های شرکت های خودروسازی جهان چه می‌گویند؟

داشتن یک نشان، لوگو یا آرم مشخص و متمایز، از مهم ترین مراحل برای تعیین هویت یک برند است. در ادامه خواهید دید پشت نشان تجاری خودروسازان مشهور دنیا چه فلسفه ای نهفته است.

خبرگزاری مهر– داشتن یک نشان، آرم یا لوگوی مشخص و متمایز، از مهم ترین مراحل برای تعیین هویت یک برند است. این لوگو یا نشانه باید براساس عناصری برگرفته از کارخانه طراحی شود و لازم است روی محصول به چشم بخورد تا افراد متوجه هویت شرکت سازنده و برند محصول شوند. در ادامه خواهید دید پشت نشان تجاری خودروسازان مشهور دنیا چه فلسفه ای نهفته است. 

بی ام و 

بی راه نیست اگر نشان ب ام و را از مشهورترین و محبوب ترین ها در صنعت خودرو یا حتی به طور کلی در سراسر دنیا بدانیم. این دایره تقسیم شده به چهار ربع دایره که به رنگ آبی آسمان و سفید مزین و با یک حلقه مشکی رنگ احاطه شده را می توان با دو فلسفه تفسیر کرد. نخست، از آنجا که ب ام و در دوران جنگ جهانی اول و دوم به ساخت موتورهای هواپیماهای جنگی مشغول بود، این دایره چهار قسمتی چیزی شبیه چرخش ملخ های هواپیماهای آن دوران است. فلسفه دوم، شباهت ترکیب رنگ این نشان به پرچم ایالت باواریا در آلمان، یعنی زادگاه ب ‎ام و است. 

2824754 - لوگو های شرکت های خودروسازی جهان چه می‌گویند؟
bmw

فراری 

لوگوی فراری با آن اسب سرکش نقش بسته روی سپر زرد رنگ، یکی دیگر از نشان های بسیار مشهور و محبوب در صنعت خودروسازی است که فلسفه خلق آن داستانی نسبتا طولانی دارد. اما اگر بخواهیم مختصر بگوییم؛ انزو فراری پس از قهرمانی در مسابقات منطقه ای ساویوو با مادر فرانچسکو باراکا که معروف ترین خلبان جنگی ایتالیا بود و در جنگ جهانی اول کشته شد، دیدار کرد. مادر باراکا از او خواست انزو هم همچون فرزندش، تصویر اسبی که روی هواپیماهایش ترسیم می کرد، روی خودروهای مسابقه ای خود اجرا کند تا موجب خوش اقبالی او شود. در نهایت این اتفاق افتاد؛ با این تفاوت که فرم اسبی که روی هواپیماهای باراکا ترسیم می شد با اسبِ فراری متفاوت بود و به غیر از این، باراکا اسبی قرمز در زمینه سفید ترسیم کرده بود و این در حالی است که اسب فراری مشکی رنگ (برای نمایش اندوه درگذشت باراکا) در زمینه زرد که رنگ منتخب شهر مودنا که زادگاه فراری محسوب می شود، طراحی شده بود. ضمنا در بیشتر مواقع، دو حرف «اس» و «اف» در دو طرف پای این اسب به چشم می خورد که حروف اول کلمات «اسکودریا» به معنای «مزرعه» و «فراری» است. 

PN002510 1024x899 - لوگو های شرکت های خودروسازی جهان چه می‌گویند؟
ferrari

بوگاتی 

بوگاتی یک خودروسازی فرانسوی است که توسط «اتوره بوگاتی» که شخصی ایتالیایی بود پایه گذاری شد و در حال حاضر تحت مالکیت فولکس واگن آلمان قرار دارد. این برند که از ابتدا تاکنون دست نیافتنی ترین و خاص ترین خودروهای دنیا را تولید می کند و بیش از نیم قرن پیش تبحر زیادی در مسابقات اتومبیلرانی نیز داشت، دو لوگوی بسیار ساده دارد که در بخش های متفاوت محصولات فعلی اش می توان دید. لوگوی بیضی قرمزرنگی که در جلوی ویرون، شیرون و… دیده می شود، شامل یک حلقه طوسی رنگ دور با ۶۰ نقطه قرمزرنگ است؛ در وسط آن نوشته «بوگاتی» به زبان انگلیسی با رنگ سفید و سایه مشکی دیده می شود و در بالای آن نیز نشان «اتوره بوگاتی» به چشم می خورد. این نشان که به خودی خود و بدون هیچ قابی در بخش های مختلف محصولات این برند (مثل روی فرمان، پشت خودرو و…) دیده می شود به نظر می رسد که یک حرف «بی» انگلیسی بزرگ است، در واقع ترکیبی از «ای» و «بی» است که به صورت پشت در پشت به هم چسبیده اند و نام اتوره بوگاتی فقید را یادآور می شود. 

729479 - لوگو های شرکت های خودروسازی جهان چه می‌گویند؟
Bugatti

مرسدس بنز 

ستاره سه پر مرسدس بنز به عنوان یکی از پیشروترین خودروسازان را نیز می توان از محبوب ترین نشان های دنیای برندها دانست. این لوگو از سال ۱۲۸۸/ ۱۹۰۹ توسط «گوتلیب دایملر» فقید برای محصولات مرسدس طراحی شد و تاکنون در چند دوره مختلف دستخوش تغییرات شده است. نکته جالب این که آقای دایملر در سال ۱۲۵۱/ ۱۸۷۲ میلادی این لوگو را پشت یک کارت پستال کشید و برای همسرش فرستاد، با این عهد که روزی این لوگو به یکی از غول های صنعت خودرو تبدیل خواهد شد و همین طور هم شد! ستاره ای که به تسلط بر زمین، آسمان و دریا اشاره دارد. 

2001982 - لوگو های شرکت های خودروسازی جهان چه می‌گویند؟
Mercedes-Benz

شورولت 

این خودروساز آمریکایی که در حال حاضر بزرگ ترین زیرمجموعه جنرال موتورز محسوب می شود، ۱۰۸ سال پیش یعنی در سال ۱۲۹۰/ ۱۹۱۱ توسط لوئیس شورولت و ویلیام دورانت در شهر دیترویت ایالت میشیگان پایه گذاری شد. مستندات حکایت از آن دارد که این نشان نخستین بار در سال ۱۲۹۲/ ۱۹۱۳ برای محصولات این کمپانی مورد استفاده قرار گرفت. در مورد فلسفه این نشان صحبت ها و نظرات گوناگونی وجود دارد؛ اما گفته می شود به احتمال فراوان دورانت نخستین بار طرحی شبیه این را در سال ۱۲۸۷/ ۱۹۰۸ روی کاغذی مربوط به یک هتل (پاریسین) در پاریس دیده بود. با این حال بسیاری از افراد، ماجرا را پیچیده تر تفسیر می کنند. 

2062348 - لوگو های شرکت های خودروسازی جهان چه می‌گویند؟
Chevrolet

میتسوبیشی 

میتسوبیشی یک گروه صنعتی بسیار وسیع ژاپنی است که «خودروسازی» تنها یک بخش از فعالیت های این برند ۱۴۹ ساله محسوب می شود. نام این برند از ترکیب دو کلمه «میتسو» به معنای «سه» و «هیشی» به معنای «شاه بلوط آبی» که در نهایت به «میتسوبیشی» تبدیل می شود، خلق شده است و نشان این برند که سه لوزی (الماس) را به صورت یک ستاره نشان می دهد، نیز ترکیبی از دو نشان مختلف محسوب می شود. نشان نخست که مربوط به خانواده «یامائوچی» است، سه برگ بلوط را نمایش می دهد که با ترتیبی شبیه لوگوی فعلی میتسوبیشی در کنار هم قرار گرفته اند. نشان دوم نیز به صورت سه لوزی قرار گرفته روی یکدیگر که نشان دهنده سه شاه بلوط آبی مرتب است، مربوط به خانواده ایواساکی (موسس میتسوبیشی) است. 

3119675 - لوگو های شرکت های خودروسازی جهان چه می‌گویند؟
Mitsubishi 

جگوار 

این شرکت بریتانیایی که از سال ۱۳۱۴/ ۱۹۳۵ به دنیای خودروسازی پا گذاشت، لوگویی کاملا متناسب با نام خود دارد و از این رو فلسفه تحلیل پذیر خاصی پشت طراحی نشان این خودروساز نهفته نیست. 
درواقع «جگوار»، پلنگ خالدار آمریکایی است که بزرگ ترین جانور از تیره گربه سانان در قاره آمریکا محسوب می شود و نامی است که در آن دوران برای این خودروساز در نظر گفته شد. نشانی که از سال ۱۳۲۴/۱۹۴۵ تاکنون برای محصولات جگوار استفاده می شود هم یک جگوار در حال جهش را نشان می دهد که به نوعی سمبل سرعت، استقامت و قدرت محسوب می شود. البته لوگوی دوم جگوار نیز یک تصویر روبه رو از صورت این جانور است که با دهانی باز و دندان هایی نمایان، در برابر رقبا قدرت نمایی می کند. 

3174692 1 - لوگو های شرکت های خودروسازی جهان چه می‌گویند؟
Jaguar

پورشه 

این خودروساز آلمانی که این روزها ۸۸ سالگی خود را سپری می کند، در حال حاضر از مشهورترین و محبوب ترین خودروسازان جهان است که عمدتا در زمینه ساخت خودروهای اسپرت، لوکس و سریع فعالیت دارد. لوگوی این برند در دهه ۱۳۳۰/۱۹۵۰ در یک استودیوی طراحی در آلمان شکل گرفت و سه شاخص بسیار مهم در خلق آن مد نظر بود. نخست نقش بستن نام خانواده «پورشه»، زیرا دکتر فردیناند پورشه، پایه گذار این برند بود. دوم استفاده از اسب مشکی رنگ در وسط لوگو که نمادی از منطقه اشتوتگارت محسوب می شود و سوم بهره گیری از ترکیب رنگ مشکی و زرد که به عنوان نمادی از ایالت وورتمبرگ آلمان است. پورشه ۳۵۶ نخستین محصولی بود که با این لوگو روانه بازار شد و پیش از این محصولات این خودروساز فقط با نوشته پورشه تولید می شد. 

2167336 - لوگو های شرکت های خودروسازی جهان چه می‌گویند؟
Porsche

هیوندای 

هیوندای را می توان از جوان ترین برندهای خودروساز در دنیا دانست که در حال حاضر محصولات متنوع خود را در رده های متفاوت به سراسر جهان عرضه می کند و در آمارهای فروش جایگاه تحسین برانگیزی دارد. این خودروساز که کار خود را در دهه ۱۳۴۰/۱۹۶۰ (بعد از خودروسازان ایرانی!) با مونتاژ فورد کورتینا شروع کرد و سپس با استخدام مهندسان و طراحان بریتانیایی روی پلتفرم های میتسوبیشی کار کرد، در حال حاضر بزرگ ترین خودروساز کره جنوبی است و لوگوی آن که در حرف اول کلمه هیوندای یعنی H را نشان می دهد، طبق اذعان این خودروساز، در واقع شمایلی از دو نفر یعنی مصرف کننده و نماینده هیوندای را نشان می دهد که بعد از عقد قراداد خرید، دست های یکدیگر را می فشارند. 

2416351 - لوگو های شرکت های خودروسازی جهان چه می‌گویند؟
Hyundai

آئودی 

لوگوی این خودروساز آلمانی الاصل که به صورت چهار حلقه در هم تنیده طراحی شده، در واقع نشانگر ادغام چهار نشان تجاری خودروسازی «هورچ»، «دی کی دابلیو»، «وَندِرِر» و در نهایت «آئودی» است. نکته جالب این که در ابتدا این شرکت خودروسازی تحت عنوان «آتو یونیون» که به معنای «اتحادیه اتومبیل» است، شناخته می شد. اما بعدها نام آئودی که به معنای «شنیدن» در زبان لاتین است، جایگزین آن شد. شعار این خودروساز محبوب «پیشرفت از طریق فناوری» است و می توان از آن به عنوان یکی از محبوب ترین خودروسازان دنیا نام برد. 

2429848 - لوگو های شرکت های خودروسازی جهان چه می‌گویند؟
Audi

تویوتا 

این روزها تویوتا را به عنوان یکی از بزرگ ترین خودروسازان دنیا و باارزش ترین برند خودروسازی در دنیا (از نظر سرمایه) می شناسیم. خودروسازی ژاپنی که ۸۱ سال عمر دارد و محصولات پرفروشی را به بازارهای جهانی عرضه کرده است. لوگوی این خودروساز را می توان ترکیبی از سه بیضی دانست که در مجموع به صورت گرافیکی حرف «تی» که اول کلمه «تویوتا» است را نشان می دهد. به گفته برخی منابع دو بیضی قرار گرفته در یکدیگر که در بطن بیضی اصلی لوگوی تویوتا قرا دارند، نشانگر رابطه نزدیک تویوتا و مشتریانش است و به بیان دیگر، به زعم این لوگو قلب خریداران تویوتا با قلب این برند گره خورده است. ضمن این که بیضی سوم نیز بعضا به معنای پیشرفت های تویوتا معنی می شود.

3086211 - لوگو های شرکت های خودروسازی جهان چه می‌گویند؟
Toyota