Img20250611103429608 650x330 - قیمت گندم برای تأمین نیاز صنف و صنعت باید اصلاح شود | روش پیشنهادی محاسبه بهای تمام شده گندم تهیه می‌شود

قیمت گندم برای تأمین نیاز صنف و صنعت باید اصلاح شود | روش پیشنهادی محاسبه بهای تمام شده گندم تهیه می‌شود

در نشست کارگروه شورای گفت‌وگو، مطالبه اصلاح شیوه محاسبه قیمت تمام شده گندم برای مصرف صنف و صنعت بررسی و قرار شد درخواست اصلاح و شیوه محاسبه طی نامه‌ای برای ستاد تنظیم بازار و معاون اول رئیس‌جمهور ارسال شود.

اعضای کارگروه شورای گفت‌وگو در تازه‌ترین نشست تأثیر نرخ دستوری گندم بر صنایع مرتبط (آردمحور) را بررسی کردند. به اعتقاد بخش خصوصی شیوه محاسبه قیمت تمام شده گندم که باید بر اساس ماده ۵ آیین‌نامه اجرایی بند (ب) تبصره ۱۳ قانون بودجه ۱۴۰۴ برای تأمین گندم صنف و صنایع تعیین شود، دقیق نبوده و موجب شده، قیمت تعیین شده بیشتر از بهای جهانی گندم باشد.

بر اساس آنچه مطرح شد، اعضای کارگروه تصمیم گرفتند شیوه محاسبه قیمت تمام شده گندم برای عرضه به صنف و صنعت و ماده ۵ آیین‌نامه هیات وزیران را اصلاح کنند. بنابراین مقرر شد پیشنهاد این موضوع با در نظر گرفتن میانگین وزنی به صورت مکتوب برای ستاد تنظیم بازار و معاون اول رئیس‌جمهور ارسال شود.

از طرفی طبق اطلاعات ارائه شده موضوع اصلاح شیوه محاسبه قیمت تمام شده گندم در دستورکار نشست یکشنبه ستاد تنظیم بازار قرار دارد.

در این جلسه، فعالان حوزه شیرینی، شکلات و سایر صنایع آردمحور درباره بالا بودن بهای تمام شده گندم در داخل نسبت به سایر کشورها نیز صحبت کردند که قرار شد این موضوع نیز به صورت جداگانه به عنوان یک مسئله از سوی دبیرخانه شورای گفت‌وگو پیگیری شود تا با شناسایی عوامل اصلی بتوان راه‌حل مناسب برای کاهش قیمت تمام شده این محصول در داخل را پیدا کرد.

نکته دیگری که در این نشست مورد توجه قرار گرفت، لازم‌الاجرا شدن آیین‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها و بخش‌نامه‌ها بعد از طی مسیر مواد ۲۴ و ۳۰ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار است که باید بررسی شود درباره ماده ۵ آیین‌نامه بند (ب) تبصره ۱۳ قانون بودجه ۱۴۰۴ رعایت شده است یا نه؟ طبق قانون تنها آیین‌نامه‌ها و مقرره‌هایی حیات حقوقی دارند که این دو مسیر را طی کرده باشند.

بر اساس آنچه در نشست کارگروه شورای گفت‌وگو مطرح شد، میزان نیاز داخل به گندم برای یک سال بالغ بر ۱۲ میلیون تن بوده که برنامه‌ریزی سال ۱۴۰۴ برای تأمین این میزان گندم، تأمین ۸ میلیون تن از داخل و ۴ میلیون تن واردات این محصول است. برمبنای قانون تأمین ۱۰۰ درصد گندم موردنیاز کشور بر عهده شرکت بازرگانی دولتی (GTC) قرار دارد.

همچنین قیمت تمام شده گندم که در حال حاضر بر اساس آن گندم صنف و صنعت را عرضه می‌کنند، ۲۱ هزار ۷۷۰ تومان بوده و از آنجا که از قیمت جهانی این محصول بالاتر است، روند تولید و صادرات انواع محصولات آردمحور را مختل کرده و مورد اعتراض بخش خصوصی قرار گرفته است.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب صحیفه. لایسنس فعال نشده است، برای فعال کردن لایسنس به صفحه تنظیمات پوسته بروید.