9895 16161 - شکست سنگین فروشندگان استقراضی: انویدیا و تسلا در صدر زیان‌دهندگان با بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار در رالی بازار

شکست سنگین فروشندگان استقراضی: انویدیا و تسلا در صدر زیان‌دهندگان با بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار در رالی بازار

روند صعودی پرشتاب و بازگشت بازار سهام ایالات متحده به نزدیکی رکوردهای تاریخی طی ماه گذشته، برای سرمایه‌گذارانی که بر روی کاهش قیمت سهام شرط‌بندی کرده بودند (فروشندگان استقراضی)، به هیچ وجه خوشایند نبوده است.

به گزارش دنیای برند؛ بر اساس داده‌های منتشر شده از سوی S3 Partners، از کف بازار در تاریخ ۸ آوریل تا ۲۰ مه، فروشندگان استقراضی (short sellers) متحمل زیانی بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار شده‌اند. نکته قابل توجه اینکه تمام سهام شرکت‌های موسوم به “هفت غول‌پیکر” (Magnificent Seven) در میان ۲۰ شرکتی قرار داشتند که بیشترین ضرر را به این دسته از سرمایه‌گذاران تحمیل کرده‌اند. در این میان، شرط‌بندی‌های نزولی بر روی سهام انویدیا (NVDA) و تسلا (TSLA) به تنهایی مجموعاً زیانی بالغ بر ۱۹ میلیارد دلار را برای فروشندگان استقراضی در این دوره رقم زده است.

هر دو برند انویدیا و تسلا در طول این موج صعودی از کاتالیزورهای اختصاصی خود بهره‌مند بوده‌اند. برای انویدیا، به عنوان پیشتاز در تولید تراشه‌های هوش مصنوعی، کاهش برخی محدودیت‌های تجاری پیش از اعلام گزارش درآمد فصلی بعدی این شرکت در ۲۸ مه، یک عامل محرک مثبت تلقی می‌شود. در همین حال، سهام تسلا پس از آنکه ایلان ماسک، مدیرعامل این شرکت، تمرکز خود را مجدداً معطوف به امور تسلا کرد (پس از دوره‌ای کوتاه در دپارتمان بهره‌وری دولت – DOGE)، شاهد جهش چشمگیری بوده است.

پدیده “فشار فروش استقراضی” (short squeeze) تنها به سهام شرکت‌های بزرگ فناوری محدود نشده و به یکی از مضامین اصلی رالی اخیر بازار تبدیل شده است. طی چند هفته گذشته، فروشندگان استقراضی در سهام شرکت‌های محبوب میان معامله‌گران خرد نیز متحمل ضررهای سنگینی شده‌اند. زیان‌های وارد شده به شرط‌بندان نزولی در سهام شرکت‌هایی مانند پالانتیر (PLTR) و هیمز اند هرز (HIMS) مجموعاً به بیش از ۲ میلیارد دلار رسیده است. همچنین، فروشندگان استقراضی در سهام شرکت متمرکز بر بیت‌کوین، مایکرواستراتژی (MSTR)، بیش از ۵ میلیارد دلار ضرر کرده‌اند.

Screenshot 2025 05 23 at 15 45 14 Nvidia Tesla lead over 250 billion in short seller losses during massive market rally - شکست سنگین فروشندگان استقراضی: انویدیا و تسلا در صدر زیان‌دهندگان با بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار در رالی بازارارزش سهام پالانتیر از زمان کف بازار بیش از ۵۵ درصد افزایش یافته است. سهام مایکرواستراتژی بیش از ۶۸ درصد جهش داشته و ارزش سهام هیمز اند هرز بیش از دو برابر شده است. هر سه این شرکت‌ها در دوره مذکور، رشد ۱۷ درصدی شاخص S&P 500 (^GSPC) را با اختلاف قابل توجهی پشت سر گذاشته‌اند.

رالی گسترده بازار در ۹ آوریل آغاز شد، زمانی که پرزیدنت ترامپ تأخیر ۹۰ روزه در اجرای بخش وسیعی از تعرفه‌های “متقابل” خود را اعلام کرد. این تصمیم منجر به ثبت بهترین روز معاملاتی برای شاخص S&P 500 از سال ۲۰۰۸ شد. اما این روند صعودی پرشور به همین جا ختم نشد.

با عقب‌نشینی بیشتر ترامپ از اعمال سایر تعرفه‌ها، سهام به رشد خود ادامه داد. در حالی که استراتژیست‌ها در حال تحلیل این حرکت صعودی قابل توجه هستند که اخیراً شاخص S&P 500 را به فاصله ۳ درصدی از رکورد تاریخی خود رسانده، برخی معتقدند که پوشش فروش‌های استقراضی (short-covering) – یعنی خرید سهام توسط فروشندگان استقراضی برای بستن موقعیت‌های فروش خود – به این رالی کمک کرده است، زیرا بسیاری از فعالان بازار پیش از این، دیدگاهی نزولی نسبت به آینده بازار پیدا کرده بودند.

ویکتور هیورت، رئیس بخش استراتژی بدهی و سهام در BNP Paribas، در گفتگو با یاهو فایننس اظهار داشت: “من در واقع فکر نمی‌کنم این رشد چندان تاییدی بر بنیادهای قوی [در بازار سهام] باشد، بلکه بیشتر بازتابی از این واقعیت است که بازار در زمانی که هیچ اطلاعات بنیادین واقعی در دسترس نبود، در موقعیت فروش استقراضی غافلگیر شد.”

هیورت افزود، با بازگشت بازار گسترده به سطوحی که از ماه فوریه مشاهده نشده بود، کاتالیزور بعدی برای سهام در داده‌های اقتصادی و اینکه آیا این داده‌ها با وجود تعرفه‌هایی که اجرایی شده‌اند، نشان‌دهنده تاب‌آوری اقتصاد هستند، نهفته است.

وی در پایان گفت: “ما در حالی وارد ماه ژوئن می‌شویم که ساختار بازار بسیار متعادل‌تر و شاید به آرامی آسیب‌پذیرتر شده است، و در زمانی قرار داریم که داده‌های واقعی اقتصادی شروع به انتشار خواهند کرد.”

منبع: یاهو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *