Sundar AI backdrop Google IO copy 318x164 - شکایت ضدانحصاری علیه گوگل در اتحادیه اروپا؛ ناشران از آسیب‌ «مرورهای هوش مصنوعی» می‌گویند

شکایت ضدانحصاری علیه گوگل در اتحادیه اروپا؛ ناشران از آسیب‌ «مرورهای هوش مصنوعی» می‌گویند

به گزارش دنیای برند؛ در یکی از تازه‌ترین چالش‌های حقوقی علیه غول‌های فناوری، ائتلاف ناشران مستقل (Independent Publishers Alliance) شکایتی رسمی به کمیسیون اروپا ارائه داده و گوگل را به «سوءاستفاده از محتوای وب» برای سرویس جدید مرورهای هوش مصنوعی در نتایج جست‌وجوی خود متهم کرده است.

 

بر اساس گزارش رویترز، این گروه می‌گوید فناوری جدید گوگل  که به کمک هوش مصنوعی، خلاصه‌ای از اطلاعات مرتبط با موضوع جست‌وجو را در بالای صفحه نمایش می‌دهد  موجب «افت چشمگیر بازدید، کاهش مخاطب و در نتیجه کاهش درآمد رسانه‌ها، به‌ویژه ناشران خبری» شده است.

 

این شکایت در حالی مطرح می‌شود که گوگل در بیش از یک سال گذشته به‌تدریج استفاده از پاسخ‌های تولیدشده با هوش مصنوعی در موتور جست‌وجوی خود را گسترش داده است. با اینکه در آغاز، برخی پاسخ‌ها نادرست و جنجالی بودند، این ویژگی اکنون به بخش ثابتی از تجربه جست‌وجوی کاربران تبدیل شده و به‌گفته برخی کارشناسان، به افت ترافیک چشمگیر وب‌سایت‌های رسانه‌ای انجامیده است.

 

گزینه‌ای جز حذف کامل از نتایج نداریم؟

 

در متن شکایت آمده است که ناشران «گزینه‌ای واقعی برای انصراف از استفاده از محتوای‌شان در این مرورهای هوش مصنوعی ندارند، مگر آنکه بخواهند به‌طور کامل از نتایج جست‌وجوی گوگل حذف شوند». به بیان دیگر، برندهای رسانه‌ای اگر نخواهند محتوایشان به‌صورت خودکار در مرورهای AI نمایش داده شود، راهی برای کنترل این فرآیند ندارند.

 

پاسخ گوگل: فرصت‌های تازه برای برندها ایجاد کرده‌ایم

 

در واکنش به این شکایت، سخنگوی گوگل به رویترز گفته است که تجربه‌های جدید مبتنی بر هوش مصنوعی در جست‌وجو، «امکان پرسیدن سوالات پیچیده‌تر را برای کاربران فراهم کرده و فرصت‌های تازه‌ای برای دیده‌شدن محتوا و کسب‌وکارها ایجاد کرده است». گوگل همچنین تأکید کرده که کاهش یا افزایش ترافیک وب، دلایل متعددی دارد و بسیاری از ادعاها بر پایه داده‌های ناقص یا گزینشی مطرح شده‌اند.

 

این شکایت، بار دیگر تضاد میان مدل کسب‌وکار مبتنی بر محتوا (مانند رسانه‌ها) و پلتفرم‌های فناوری مبتنی بر توزیع (مانند گوگل) را برجسته می‌کند. ناشران از کاهش مالکیت بر داده‌ها و تضعیف جایگاه برندهای رسانه‌ای در برابر موتورهای جست‌وجو گلایه دارند؛ در حالی‌که گوگل با توسعه قابلیت‌های هوش مصنوعی در تلاش است تجربه کاربر را بهینه کرده و سهم خود از اکوسیستم اطلاعات آنلاین را گسترش دهد.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *