63194035 660x330 - سفر جراح قلب ایرانی به فضا/ذوب چند ثانیه‌ای پهپادها با یک فناوری دفاعی جدید

سفر جراح قلب ایرانی به فضا/ذوب چند ثانیه‌ای پهپادها با یک فناوری دفاعی جدید

دنیای علم و فناوری در روزی که گذشت، حاوی اخبار گوناگونی بود که در این بسته خبری به طور خلاصه به مرور آنها می‌پردازیم.

به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، امروز دوشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳ دنیای علم و فناوری در ایران و جهان حامل اخبار مختلفی بود که در این بسته خبری به طور خلاصه آنها را از نظر می‌گذرانیم.

از رونمایی از تمبر روز ملی نخبگان و اعطای وام مسکن نخبگان با بازپرداخت ماهانه ۴۰ میلیون تومان تا ذوب پهپادها در عرض چند ثانیه با یک فناوری دفاعی جدید و سفر جراح قلب ایرانی به فضا، همگی از جمله اخبار مهم امروز بودند.

گفتنی است که شما مخاطبان گرامی می‌توانید با کلیک بر روی هر یک از تیترها که به رنگ آبی درآمده‌اند، به محتوای خبر مورد نظر خود دسترسی داشته باشید.

ذوب پهپادها در عرض چند ثانیه با یک فناوری دفاعی جدید

لئونیداس اکسپدیشنری(Leonidas Expeditionary) یک سیستم ماکروویو پرقدرت(HPM) حالت جامد با نرم‌افزاری تعریف‌ شده و با پالس بلند است که برای پشتیبانی از عملیات پایگاه پیشرفته تفنگداران دریایی ایالات متحده و ماموریت‌های سیستم‌های بدون سرنشین توسعه یافته است.

چگونه یک ایرانی متخصص قلب بدون داشتن ثروت زیاد به فضا سفر کرد؟

چگونه کسی می‌تواند بدون آن که فضانورد شود یا میلیونها دلار پول داشته باشد یا مشهور شود به فضا سفر کند؟ دکتر ایمان جهانگیر در هشتمین پرواز فضایی سرنشین‌دار بلو اوریجین شرکت کرد و رویایش محقق شد.

اعطای وام مسکن نخبگان با بازپرداخت ماهانه ۴۰ میلیون تومان/تدبیر معاونت علمی برای تامین زمین

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های نخبگان مسکن و نخبگان است خطاب به رئیس جمهور، گفت: آقای رئیس جمهور من با وام بنیاد ملی نخبگان خانه‌دار شدم که ۸۰ درصد قیمت یک خانه بود؛ اما امروز وام مسکن نخبگان با درصد سود بالا پرداخت می‌شود که ماهانه ۴۰ میلیون تومان بازپرداخت آن است. 

تمبر روز ملی نخبگان رونمایی شد

در جریان برگزاری چهاردهمین همایش ملی نخبگان و با حضور رئیس‌جمهور از تمبر روز ملی نخبگان رونمایی شد.

از رفع فیلترینگ برای محققان تا ایجاد گمرکات تخصصی برای دانش‌بنیان‌ها

ایجاد گمرکات تخصصی در پارک‌های فناوری، حذف قوانین دست و پاگیر و محدود کننده مانند فیلترینگ از شرکت‌ها و مراکز تحقیقاتی، ایجاد فرصت‌های شغلی برای هنرمندان، حمایت از هیات‌های اندیشه‌ورز از جمله درخواست‌های امروز نخبگان از رئیس جمهور بوده است.

درمان علائم «ADHD» در عرض ۲۰ دقیقه با یک هدبند مخصوص

اگر بتوانید تنها ۲۰ دقیقه در روز از یک هدبند برای کمک به درمان علائم اختلال نقص توجه/بیش فعالی(ADHD) استفاده کنید، تغییر قابل توجهی را شاهد خواهید بود. یک هدبند تخصصی با تحریک الکتریکی نوری غیرتهاجمی مغز به رفع علائم ADHD بدون نیاز به داروهای سنتی که در حال حاضر توسط بسیاری از افراد مبتلا استفاده می‌شود، کمک می‌کند.

موفقیت ChatGPT در بهبود تشخیص تومور مغزی

بررسی جدید پژوهشگران ژاپنی نشان می‌هد که ارزیابی ChatGPT روی گزارش‌های ام‌آرآی درباره تومور مغزی با ارزیابی انسان مطابقت دارد.

نگاهی به گوشی «پیکسل ۹a» گوگل که هنوز عرضه نشده است

گوگل به تازگی از سری پیکسل ۹ خود در ماه اوت رونمایی کرده است، اما این بدان معنا نیست که این مجموعه با سری پیکسل ۹ تمام شده است. انتظار می‌رود که این موبایل در بهار سال ۲۰۲۵ و در زمان Google I/O عرضه شود و اکنون چند تصویر با وضوح بالا، ظاهر این سری جدید را به ما نشان می‌دهد.

آموزش آتش‌نشانان در سینمای فراگیر!

آتش‌نشانان استرالیایی به منظور آموزش و مقابله بهتر با آتش‌سوزی‌های بزرگ در یک سینمای همه‌جانبه یا فراگیر آموزش می‌بینند.

پیش‌بینی غیر تهاجمی سکته مغزی با سربند لیزری

سربند یا هدست لیزری توسعه یافته توسط محققان موسسه فناوری کالیفرنیا اولین دستگاهی است که سکته مغزی را به صورت غیرتهاجمی پیش‌بینی می‌کند. این دستگاه از نور لیزر فروسرخ برای ارزیابی جریان خون مغز استفاده می‌کند.

رمزگذاری ۱۱ مگابایت داده در ۲۵۰ هزار توالی دی‌ان‌ای

دانشمندان موفق شدند ۱۱.۲۸ مگابایت داده از ام‌آرآی مغز را در ۲۵۰ هزار توالی دی‌ان‌ای رمزگذاری کنند. آنها می‌گویند دی‌ان‌ای می‌تواند کاندیدای ایده‌آلی برای ذخیره داده‌های ام‌آرآی باشد.

ماده تاریک و معمولی می‌توانند بدون گرانش تعامل داشته باشند!

ماده تاریک که پنج برابر ماده معمولی جرم دارد، به نگه داشتن کهکشان‌ها در کنار هم کمک می‌کند و حرکات گیج کننده ستاره‌ها را توضیح می‌دهد. اکنون یک مطالعه جدید نشان داده است که این دو ماده بدون حضور گرانش نیز می‌توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند.

ستاره‌ای جدید در آسمان شب متولد می‌شود

ستاره‌شناسان در سراسر جهان به صورت فلکی تاج شمالی در فاصله ۳۰۰۰ سال نوری از زمین نگاه می‌کنند، جایی که انتظار می‌رود ستاره‌ای که مدت‌ها مرده است در طی انفجاری قدرتمند دوباره شعله‌ور شود و برای مدت کوتاهی با درخشش ستاره شمالی قطبی رقابت کند.

بررسی اقتصاد دانش‌بنیان و تحولات منطقه با حضور رئیس‌جمهور و ۶۰۰ نخبه

امروز با حضور رئیس‌جمهور ۶۰۰ نخبه کشور در سالن اجلاس گردهم می‌آیند تا در محورهای «محیط زیست و منابع طبیعی»، «نظام سلامت»، «امنیت غذایی»، «علم و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان»، «فناوری‌ها و صنایع پیشران و راهبردی» و «نظم نوین شامل مسائلی همچون تحولات منطقه و جایگاه ایران» بحث و تبادل نظر کنند.

رانندگان خودروی برقی بیشتر در تصادف مقصر هستند

بررسی جدید پژوهشگران ایرلندی و اسپانیایی نشان می‌دهد که نقش رانندگان وسایل نقلیه الکتریکی در تصادفات جاده‌ای بیشتر از رانندگان سایر خودروهاست.

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *