برند فورد پاداش سهام ۱,۶۵۰ مدیر میانی را قطع کرد: تلاشی برای کاهش هزینه‌ها

تصمیم جنجالی برند فورد: قطع پاداش سهام ۵۰ درصد مدیران میانی در سطح جهانی

در حالی که سهام فورد طی سال گذشته ۲۳ درصد افت داشته، این خودروساز تصمیم گرفته پاداش سهام حدود ۱,۶۵۰ مدیر میانی از مجموع ۳,۳۰۰ مدیر را حذف کند؛ اقدامی که منابع داخلی آن را تلاشی برای کاهش هزینه‌ها و همچنین تشویق برخی مدیران به ترک شرکت می‌دانند.

به گزارش دنیای برند، بر اساس گفته‌های شش منبع آگاه، برخی از مدیران میانی شرکت فورد موتور امسال پاداش سهام دریافت نخواهند کرد، اقدامی که در داخل شرکت به عنوان تلاش جدید «جیم فارلی»، مدیرعامل، برای کاهش هزینه‌های گسترده این خودروساز دیده می‌شود.

طبق گفته یکی از منابع آگاه، از مجموع ۳,۳۰۰ مدیر میانی در سطح جهانی، حدود ۱,۶۵۰ نفر پاداش سهام دریافت نخواهند کرد.

پاداش‌های سهام معمولاً در ماه مارس پرداخت می‌شوند، اما به مدیران ارشد گفته شده تا مشخص کنند کدام نیمی از کارکنان مدیریت میانی زیرمجموعه‌شان این پاداش‌ها را دریافت خواهند کرد.

فارلی سال‌هاست به کارمندان و وال استریت می‌گوید که فورد در حال یک تحول اساسی برای چابک‌تر و رقابتی‌تر شدن است، در حالی که در رقابت با رقبای آمریکایی و همچنین خودروسازان چینی و تولیدکننده خودروهای برقی تسلا قرار دارد.

سهام فورد در سال گذشته حدود ۲۳ درصد کاهش یافته، در حالی که سهام جنرال موتورز، رقیب دیترویتی آن، با توجه به هزینه‌های کمتر و سود بالاتر، حدود ۲۳ درصد افزایش داشته است.

این خودروساز و رقبایش همچنین با عدم قطعیت سیاست‌های تجاری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مواجه هستند که به گفته فارلی «هزینه‌های زیاد و آشفتگی فراوانی» ایجاد کرده است. رقبای فورد بیشتر در معرض تعرفه‌های مکزیک و کانادا قرار دارند که قرار است از اول مارس اجرا شود، اما این شرکت همچنان ممکن است با تعرفه ۲۵ درصدی بر خودروهای ارسالی از مکزیک، از جمله ماستانگ ماخ-ای، برانکو اسپورت و وانت ماوریک مواجه شود.

«بهترین استعدادها»

بر اساس گفته شش منبع، کارمندان در جلسه توجیهی شرکت در هفته گذشته از تغییرات پاداش سهام مطلع شدند و به آن‌ها گفته شد که منطق کاهش پاداش‌ها بر اساس عملکرد است.

برخی از کارکنان فورد این اقدام را روشی برای کاهش تعداد کارکنان خود می‌دانند و گفته‌اند به دنبال فرصت‌های شغلی در شرکت‌های دیگر هستند.

«دیوید ویستون»، تحلیلگر مورنینگ استار، در ایمیلی گفت: «با توجه به ضعف مداوم سودآوری در مقایسه با جنرال موتورز، فارلی احتمالاً نمی‌خواهد بگوید که وضعیت فعلی پاداش‌های سهام برای تمام مدیران قابل قبول است.»

ویستون افزود: «این می‌تواند راهی برای وادار کردن برخی افراد به استعفا باشد، با توجه به اینکه تمرکز بر مدیران میانی است.»

پاداش‌های سهام معمولاً به عنوان راهی برای حفظ استعداد در این خودروساز در نظر گرفته می‌شوند، که به گفته اخیر فارلی، عاملی کلیدی در رقابت‌پذیری شرکت است. این پاداش‌ها در طول سه سال تدریجاً قابل برداشت می‌شوند.

فارلی در این ماه به تحلیلگران در یک تماس درباره درآمدها گفت: «مهم‌ترین مسئله برای من بهترین استعداد و بهترین فرهنگ است» و افزود که شرکت بدون جذب و حفظ افراد مناسب نمی‌تواند نتایج خود را بهبود بخشد.

پاداش‌های سهام بخشی از یک سیستم پاداش بزرگ‌تر مبتنی بر عملکرد هستند که شامل پاداش‌های نقدی نیز می‌شود. این پاداش‌ها به کارمندان حقوق‌بگیر در سراسر شرکت، که اکثر آن‌ها مدیر هستند، اعطا می‌شود.

به گزارش رویترز، به طور جداگانه، فورد یک پاداش سراسری شرکت بر اساس معیارهایی از جمله کیفیت خودرو، درآمد کل و فروش خودروهای برقی تعیین می‌کند که به گفته سه منبع، در سال ۲۰۲۴ به ۶۹ درصد از کل پاداش بالقوه رسیده است. رویترز در اکتبر گزارش داد که این پاداش‌ها بر اساس عملکرد نه‌چندان درخشان شرکت کاهش خواهند یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *