برند علی‌بابا و رشد بازار هنگ کنگ؛ جهش با تکیه بر سرمایه‌های داغ و هوش مصنوعی چینی

برند علی‌بابا پیشتاز بازگشت سرمایه‌های داغ به بازار فناوری چین

رشد ناگهانی بازار هنگ‌کنگ با سهام غول‌های فناوری همچون برند علی‌بابا، به‌دلیل سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت رخ داده است. این جهش زمینه‌ساز تغییر برداشت جهانی به سرمایه‌گذاری در چین شده است. دیدار شی جین‌پینگ با رهبران فناوری و ظهور نوآوران هوش مصنوعی، از دلایل کلیدی این رشد هستند.

به گزارش دنیای برند به نقل از رویترز، پیشرفت چین در هوش مصنوعی و تقارب مجدد دولت با غول‌های فناوری باعث افزایش ارزش سهام در بازار هنگ‌کنگ و شرکت‌های بزرگ اینترنتی شده است. اما کارشناسان هشدار می‌دهند که سرمایه‌گذاران پشت این رشد، ناپایدار و هیجانی هستند و سرمایه‌گذاران بین‌المللی به دلیل نوسانات شدید بازار، نسبت به شرط‌بندی‌های بزرگ احتیاط می‌کنند.

شاخص هانگ سنگ هنگ کنگ (Hang Seng .HSI) امسال رشد چشمگیری داشته و با ۱۳ درصد افزایش، این بازار را به یکی از بهترین عملکردهای سال جاری در جهان تبدیل کرده است؛ رقابتی نزدیک با شاخص داکس آلمان (.DAX) که رشدی مشابه داشته است. این در حالی است که شاخص S&P500 (.SPX) تنها شاهد رشدی ۴ درصدی بوده است.

سهام شرکت‌های فناوری هنگ‌کنگ (.HSTECH) از اواسط ژانویه تاکنون ۳۱ درصد رشد کرده و روز دوشنبه به بالاترین میزان سه سال اخیر رسید. این رشد در شرایطی اتفاق افتاد که شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، جلساتی با رهبران فناوری در پکن برگزار کرد. بررسی تصاویر و فیلم‌های این دیدار برای شناسایی چهره‌های مدیران برجسته و همچنین شایعات حول این موضوع، بستری برای گمانه‌زنی‌ها و هیجانات در بازار فراهم کرد.

این معاملات همچنین واقعیت‌های مربوط به سرمایه‌گذاری در چین را برجسته کرد. سرمایه‌گذاران پیشرو که سریع‌تر از دیگران وارد بازار می‌شوند، بیشترین سود را به دست می‌آورند، البته به شرطی که قبل از کاهش تب بازار، از آن خارج شوند.

“همان‌طور که در حرکت‌های بازار هنگ کنگ و چین در دو سال گذشته دیده‌ایم، این بازار کاملاً تحت تأثیر سرمایه‌گذاران خرد است و بسیار بی‌ثبات. بازاری برای معامله‌گری کوتاه‌مدت.”
این گفته وونگ کوک هونگ (Wong Kok Hoong)، رئیس معاملات سهام در شرکت مای‌بنک (Maybank)، نشان‌دهنده فضای خاص حاکم بر این بازار است.

اطلاعات کارگزاری‌ها نیز گویای این موضوع است. شرکت CICC تخمین زده که جریان‌های مالی از سرزمین اصلی چین به سوی بازار هنگ‌کنگ از زمان تعطیلات سال نوی قمری در اوایل فوریه تاکنون، به ۲۶.۶ میلیارد دلار هنگ‌کنگ (۳.۴ میلیارد دلار آمریکا) رسیده است؛ رقمی معادل با رکورد ماه سپتامبر.
همچنین یادداشتی از مؤسسه مورگان استنلی نشان داد که میزان خالص سرمایه‌گذاری در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری پرخطر، به بالاترین سطح خود در یک سال گذشته رسیده است. این سرمایه‌گذاری‌ها عمدتاً توسط سرمایه‌گذاران آسیایی و در موقعیت‌های خرید انجام شده است.

“سرمایه‌های داغ دارد بازار را در این دو هفته اخیر به حرکت درمی‌آورد.”
این اظهار نظر از استیون لئونگ (Steven Leung)، مسئول مشتریان نهادی در کارگزاری UOB KayHian هنگ‌کنگ است. او به جریان‌های سرمایه‌ای اشاره داشت که هدفشان کسب بازدهی کوتاه‌مدت است.

عوامل رشد:

دلایل این رشد شامل مواردی همچون محبوبیت ناگهانی استارت‌آپ هوش مصنوعی چینی DeepSeek، که مدلی ارزان‌تر از رقبای آمریکایی ارائه داده است، اطمینان از عدم اعمال تحریم‌های سنگین توسط ایالات متحده، و چشم‌انداز مثبت ملاقات‌های شی جین‌پینگ با رهبران فناوری است.

سهام علی‌بابا (Alibaba – کد: ۹۹۸۸.HK) به‌عنوان یکی از پیشتازان این صعود، خبری از همکاری در زمینه هوش مصنوعی با شرکت اپل (Apple-AAPL.O) داشته است.
همچنین، ظاهر شدن جک ما (Jack Ma)، بنیان‌گذار علی‌بابا که طی سال‌های اخیر از انظار عمومی به دلیل فشارهای دولت بر غول‌های فناوری دور مانده بود، در سمپوزیوم این هفته با حضور شی جین‌پینگ بسیار مورد توجه قرار گرفت.

سهام علی‌بابا روز دوشنبه به بالاترین رقم سه سال اخیر خود رسید و در سال جاری تاکنون نزدیک به ۵۰ درصد افزایش داشته است. حجم معاملات سهام علی‌بابا در هنگ‌کنگ طی هفته گذشته به بالاترین سطح خود از زمان عرضه اولیه در اواخر سال ۲۰۱۹ رسید. همچنین، حجم هفتگی معاملات سهام آن در بازار آمریکا (ADR) طی دو سال گذشته بی‌سابقه بود.

“حضور جک ما نمادی بزرگ از تغییر رویکرد دولت نسبت به بخش فناوری است.”
این اظهارنظر از کریستوفر بدور، مدیر تحقیقات چین در شرکت Gavekal Dragonomics در هنگ‌کنگ، می‌باشد.
وی افزود: “اگر یک نفر باشد که با برنامه‌های سرکوب فناوری شناخته شود، آن فرد جک ما است… این وضعیت به نوعی نشان‌دهنده تغییری کامل در سیاست‌‌هایی است که چند سال پیش برای محدود کردن گسترش بی‌نظم سرمایه به اجرا گذاشته شد.”

آینده سرمایه‌گذاری در چین:

البته، مؤسسه مورگان استنلی هفته گذشته گزارش داد که سرمایه‌گذاران بین‌المللی درحال ارزیابی دوباره امکان‌پذیری سرمایه‌گذاری در چین هستند.
هرچند که تا اواخر ژانویه سرمایه‌گذاری آن‌ها در این بازار کمتر از حد انتظار بود، اما حجم و تمایل به ورود به بازار چین پس از این تغییرات، روندی رو به رشد نشان می‌دهد.

در همین راستا، تحلیل‌گران گلدمن ساکس پیش‌بینی خود برای شاخص MSCI چین را از ۷۵ به ۸۵ افزایش دادند. با این حال، بسیاری از سرمایه‌گذاران با توجه به تجربه‌های پیشین از جهش‌های کوتاه‌مدت پس از بازگشایی‌های اقتصادی دوران کرونا و وعده‌های دولت در سپتامبر سال گذشته، بر تاکتیک ورود سریع و خروج کوتاه‌مدت تمرکز دارند.

به‌گفته وونگ در مای‌بنک، یک ضرب‌المثل میان سرمایه‌گذاران خرد در چین رواج دارد:
باورها در چین سه دسته دارند: اولین کسانی که باور می‌کنند، مرغ را می‌خورند؛ دسته بعدی سوپ مرغ می‌خورند؛ و آخرین کسانی که باور می‌کنند، تنها ظرف خالی را می‌گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *